Hava Durumu

Sedat Yalçın neden aday olmak istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2015 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2015 09:01
Sedat Yalçın dün AK Parti İl Başkanlığı’nda aday adaylığını açıkladı. Yalçın bildiğiniz gibi AK Parti İl Başkanlığı görevini 5 yıl süreyle sürdürdü.
Bursa iş ve sanayi dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Sedat Yalçın neden aday olduğunu şu cümlelerle açıklıyor:
“Kamu yönetimi, özel sektör ve siyaset alanında hayatımın çok önemli bir bölümünü geçirdim.
Ülkemizin son 30 yılda içinden geçtiği birçok ekonomik, sosyal ve siyasi süreçlerin görünen ve görünmeyen boyutlarını devlet-özel sektör ve siyaset üçgeninde yani masanın tüm taraflarında bulunarak yaşadım ve önemli tecrübeler edindim.
Özellikle ekonomik ve maliye alanında uzmanlık düzeyinde çalışmalarım oldu. 
Bunun yanı sıra yeni Anayasa, demokratikleşme, hukuk, temel hak ve özgürlükler, çevre, şehircilik, tarım, enerji, Kobi’ler ve esnaf konularında birçok proje çalışmalarının içinde bulundum.
Büyük ölçekli sanayi kuruluşların, yabancı sermayeli kuruluşların, sanayicimizin, çiftçimizin, esnafımızın, çalışma hayatımızın, sektörel bazda beklentilerin kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın ve engellilerimizin konuları üzerinde uzun yıllar çalıştım. Yapılanları ve yapılması gerekenleri biliyorum.
Birçok alanda çözüm odaklı olmak, beklentileri karşılamak ve ülkemizi ve Bursa’mızı her alanda evrensel kriterler açısından daha iyi noktalara taşıyabilmek amacı ile milletvekili aday adayı oldum. 
Partimizin 2023 ekonomik ve demokrasi hedeflerine ulaşması adına çok çalışacağız.
Toplumumuzun tüm renklerini kucaklamak, kimseyi öteleştirmemek için ve ülkemizin kalkınmasının önünde engel çıkaran ve zaman zaman kılık değiştiren her türlü iç ve dış vesayet mekanizmaları ile mücadele etmek ve millet iradesini hakikat kılmak için bu hizmete talip oldum. 
Bursa’nın Ankara’da en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve hakkı olanı alabilmeleri için tüm kamu-özel sektör ve siyasi tecrübelerimin Bursa halkının emrinde olacağını belirtiyor ve aday adaylığımın ülkemiz ve Bursa’mız için hayırlı olmasını diliyorum.”
Sedat Yalçın’a                  
başarılar diyorum.

Sedat Yalçın kimdir?

1961 yılında Refahiye’de (Erzincan) doğdu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.
10 yıl Maliye Bakanlığı’nda üst düzey denetim ve idari görevlerde bulundu. 1994 yılından itibaren yeminli mali müşavir sıfatı ile Bursa ve İstanbul’daki merkezlerde büyük ölçekli şirketlerin mali denetim, yönetim danışmanlığı ve bağımsız denetim hizmetlerini şirketleri ile yürüttü.
2004 yılında 1.Olağan Kongrede AK Partiye katıldı. 5 yıl Ekonomiden Sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı.  Bursa ve ülke ekonomisine dair çok sayıda rapor hazırlandı. 2007 yılında AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na atandı. Bu görevi 5 yıl süre ile sürdürdü. Mart 2014 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı nedeniyle görevinden ayrıldı. İngilizce biliyor, evli ve 2 çocuk babası.

İznik Gölü ve Büyükşehir Belediyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 40 milyon TL’yi bulan arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımıyla İznik Gölü’nü kirlilikten tamamen arındırıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve belediye bürokratlarıyla birlikte, İznik’te tamamlanma aşamasına gelen arıtma tesisiyle biten altyapı çalışmalarını inceledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’in en az 50 yıl atık su sıkıntısı yaşamayacağını savundu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.