Hava Durumu

Sanata adanmış bir ömür: Kutlu Payaslı

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2015 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 06:43
Cocukluğu radyo ile geçen, TRT programları ile büyüyen bir baby boomer kuşağıyım. Radyoda her müzik programı sonrası şef, koro sanatçıları, saz anatçıları ve solistlerin isimleri tek tek söylenirdi.
Radyoda sıklıkla duyduğum isimlerden biri de Kutlu Payaslı’ydı. Kendisiyle hiç tanışmamıştım. Daha sonra arkadaşım diş hekimi Oğuz Sınırtaş’ın, Kutlu Payaslı’nın kızı Dr.Melda Hanım ile evlendiğini duydum. Ardından Kutlu Payaslı’nın yeğeni Haluk Payaslıoğlu ile dost olduk. 
Bir gün cep  telefonum çaldı. Sanayici Hüseyin Özdilek büyüğüm arıyordu. “Murat bak Kutlu ağabey yanımda. Artık onun yaşantısının kitaplaşma zamanı geldi de, geçiyor bile. Bak sana Kutlu ağabeyini veriyorum” dedi. 
Böylece bundan yaklaşık 14 ay önce  Türk Sanat Müziği’nin duayen isimlerinden besteci,  yorumcu ve şef Kutlu Payaslı’nın 80 yıla varan hayatının, sanayici Hüseyin Özdilek’in destekleriyle “Sanata adanmış bir ömür: Kutlu Payaslı” isimli, bir kitapta buluşturma yolculuğumuz başladı. Kutlu ağabey ile tanışıp kitabı oluşturmaya başladık. Anıları benim çocukluğumu anımsattı. Radyoda adını duyduğum her ses ve saz sanatçısı ile ilgili anılar dinliyordum.
Bu ay kitap çıktı. Bu kitap Kutlu Payaslı’nın 60. sanat yılına denk geldiğinden ayrı bir güzellik oluştu.
Bildiğiniz gibi  cumartesi günü kitap fuarı başladı. Kutlu Payaslı kitabını bu fuardaki Lions 118 K Yönetim Çevresi standında imzaladı. Önceki gün onu ziyaret edenler arasında Bursalı hekim şair ve söz yazarlarından Dr.Hüsamettin Olgun da vardı.
Kitapta Kutlu Payaslı’nın renkli yaşantısından kesitler bulacaksınız.

Lions’un acı günü

Cumartesi, günü haberlerde hepimizin tüylerini ürperten bir haber izledik. 35 yaşındaki Erinç Pütün, her zamanki gibi beslemeye gittiği sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak can vermişti.
Erinç Pütün’ün ölümü hepimizi çok üzdü. Eskişehir Tabip Odası başkanlarından Op.Dr.Reyhan Pütün ve göz doktoru Op.Dr.Serpil Pütün’ün kızıydı, Erinç hanım.
Bu olay Lions camiasında da ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. Op.Dr.Reyhan Pütün, 118 K Konsey Başkanlığı ve Lions Enstitüsü başkanlığı da yapmıştı. Kendisi Bursa’ya da çeşitli etkinlikler için gelmişti ve tanışmıştık.
Bu nedenle Bursa’dan çok sayıda lion ve 118 K Lions Yönetim Çevresi Başkanı Nejat Yahya ve arkadaşları dün Eskişehir’de cenazeye katıldılar.
Pütün Ailesi’ne ve lions camiasına başsağlığı diliyorum.

ÇEK’ten THM konseri

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, sosyal sorumluluk bağlamında kültürel etkinliklerine devam ediyor.
Bu kapsamda  3 Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu korosu bu akşam okul konferans salonunda konser verecek. 
Okulun veli ve öğretmenlerinden oluşan koroyu Yaşar Kemal Alim yönetiyor.
Memleket Türküleri adını taşıyan konser saat 19:30’da başlıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.