Hava Durumu

Sağlık Turisti Poliçesi

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2015 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2015 08:13
Bursa bir konuda daha öncülük yapıyor. Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda daha önce çeşitli bilimsel etkinliklerde BUSAT’ın dile getirdiği "Sağlık Turisti Sağlık Poliçesi" projesi konuşuldu.
BUSAT’ın Yönetim Kurulu Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Başkan Dr. Metin Yurdakoş, düzenlenen "Sağlık Mezunları Kurultayı" ve "Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı"nda dünyada olmayan, Türkiye'nin önayak olacağı projelerin gündeme geldiğine dikkat çekerek "Sağlık Turisti Sağlık Poliçesi" hakkında bilgi verdi.
Başkan Yurdakoş, "Bu bir sigorta poliçesi ve şu an dünyada böyle bir uygulama yok. Bu ürünün geliştirilmesi noktasında ilgili bakanlıklar da bizimle hemfikir" dedi. Geliştirilecek sağlık poliçesinin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sağlık turizminin gelişmesi için önemli olduğuna değinen Başkan Yurdakoş, "Bir problem yaşandığında şu anda çeşitli yollara gidiliyor. Kurumlar tarafından 'Gelin biz sizin tedavinizi tekrar yaparız' gibi teklifler sunuluyor. Bu hastaya tatmin ve güvence noktasında yeterli gelmiyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir sistemin bir an önce oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.
Bu Sağlık Turisti Sağlık Poliçesi projesi gerçekten ilginç ve ilk kez dile getirilen bir konu. BUSAT’a kolaylıklar diliyorum.

Büyükataman’dan israf uyarısı

MHP Genel Sekreteri ve MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki ısınma maliyetlerine dikkat çekti.
Büyükataman bu konudaki açıklamasında özetle şunları söyledi:
“Kaba maliyetinin 5 milyar TL’yi bulduğu ileri sürülen yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ısınma maliyetleri Ankara’da vatandaşımızın birinci gündemi olmuştur. 
Bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından oda sayısı “1.150 küsur” olarak AKP’nin siyasi üslubunca yuvarlak bir şekilde açıklanan sarayın 6 aylık ısınma maliyetinin 10 milyon TL olduğu Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından belirtilmiştir. Bu da 12 saat üzerinden yapılan hesaplamaya göredir. Rakamlar somut hale getirildiğinde Bayburt ilinin bir kış ısınma bedeline karşılık gelmektedir.
2015 yılı bütçesinde bütün kurumların bütçesi ortalama yüzde 8,3 artarken Erdoğan’ın Saray bütçesi yüzde 97 artarak 397 milyon olmuştur. 2015 boyunca her gün 1 milyon 87 bin TL saray harcamalarına akıtılmaya başlamıştır.” 
Evet, Büyükataman böyle diyor.

Hessen-Bursa dostluğu

BTSO, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlediği gala yemeğinde, Heimtextil Fuarı’na katılan Bursalı firmaları buluşturdu. 
Yemekte bir konuşma yapan Hessen Eyaleti Parlamento Başkanı Norbert Kartmann, Hessen ve Bursa arasındaki dostluk ilişkilerinin her geçen gün arttığını söyledi.
Frankfurt Hilton Otel’de gerçekleştirilen gala yemeğine BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili     İsmail Kuş ve BTSO Meclis Üyesi Hasan Çepni’nin yanı sıra, Hessen Eyaleti Parlamento Başkanı Norbert Kartmann, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, UTİB Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile fuara katılan Bursalı ev tekstil sektörü temsilcileri katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.