Hava Durumu

Rumelisiad’ın iftarından

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2014 08:20

RUMELİSİAD’in iftarı Almira Otel’de gerçekleştirildi. İftara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk da katıldı.
RUMELİSİAD Başkanı Mustafa Kırcı konuşmasında ekonomik durumu değerlendirdi.
Daha sonrasında da “Bursa, coğrafyalara sığmıyor. Türkiye’nin gerçek anlamda Balkanlar’ın dostu olduğunu göstermeye çabalıyoruz” diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın önemini, Balkanlar’daki katkılarını anlattı.
Altepe, Büyükşehir öncülüğünde Balkanlar’da yapılan çalışmaların önemine dikkati çekerek, “Renkli bir kültürümüz var. Tarih, kültür ve medeniyet başkenti Bursa’da yaşadığımız için şanslıyız. Bursa’ya en iyi hizmetleri sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Demiröz:“AKP  çiftçi borç affını reddetti”

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, çiftçilerin elektrik, Sulama Birlikleri, Sulama Kooperatifleri ve Tarım Kredi Kooperatifleriyle Ziraat Bankası borç faizlerinin affedilerek ana para borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin tekliflerinin AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini dile getirdi.
Demiröz, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısında görüşmeleri süren ve çeşitli kişi ve kurumların borçlarının faizlerine af getiren ve ana borçlarının ödemesini yeniden yapılandıran “Torba Kanun” tasarısına çiftçi borç faizlerinin de eklenmesi için CHP Grubu olarak 3 ayrı kanun maddesi eklenmesi için önerge sunduklarını, ançcak bunun AKP’nin bunu reddettiğini söyledi.


Brics Kalkınma Bankası

15 Temmuz’da küresel bir gelişme olacak. gelişmekte olan 5 büyük ülke yani BRICS ülkeleri (Rusya, Çin, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika) bir kalkınma bankası kuruyor.
Bu ülkeler Brezilya’da 100 milyar dolar sermayeli ‘’Brics Kalkınma Bankası’’nı kuruyorlar.
Bilindiği gibi Dünya Bankası’ nın sermayesi 223 milyar dolar.
Bakalım yeni oluşum; Dünya Bankası ve IMF’ nin (dolayısıyla ABD’nin) dünya ekonomisi üzerindeki ekonomik baskısını nasıl ve ne kadar etkileyebilir? Yeni bir uluslararası ekonomik güç olabilir mi?
Türkiye buna nasıl tavır alır?

Sabuncu iyi gidiyor

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “Otomotivin kalbi kabul ettiğimiz Almanya ve bunun yanı sıra Fransa ile Birleşik Krallık gibi ülkelere yüksek oranlarda ihracat artışı gerçekleştirmemiz otomotiv endüstrimizin özgüvenini artırıyor” şeklinde konuştu.
Otomotiv endüstrisi, 2008 yılından bu yana ihracatta ilk kez 4 aydır arka arkaya 2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.