Hava Durumu

Rotary’de yeni dönem

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2015 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2015 08:14
Rotary kulüpleri yüzyılı aşan bir süredir içinde yaşadıkları topluma, din, dil, etnik köken farkı gütmeksizin katma değer sağlamaya çalışıyor.
Bildiğiniz gibi bu dönemler bu hizmetlerin devir ve teslim dönemleri. Bu kapsamda Rotary 2440 Bölge Federasyonu 2014-2015 Dönem Başkanı Mecit İsce görevini Reha Akın’a devretti. 
Yeni Guvernör Reha Akın göreve başlaması nedeniyle Bursa Rotary Kulübü’nün ev sahipliğinde Gönlüferah Otel’de  bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Akın,  Rotary’nin 6 temel ilkesi olan “barış ve anlaşmazlıkları önlenmesi ve çözümü, hastalıkları önleme ve tedavi, su ve hijyen, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal kalkınmayla ilgili projeleri” ile dünyadaki 1 milyon 200 bin rotaryenin her birinin önerisi doğrultusunda desteklemeye devam ettiklerini dile getirdi.  Akın bu yıl uluslararası temanın “Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun”,  bölgesel ana temanın ise “trafik” üzerine kurgulandığını söyledi.
Guvernörden sonra söz alan Bursa Rotary Kulüpleri başkanları yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeleri açıkladılar. Projeler şöyle:
“Bursa Rotary Kulübü ‘Su kaynaklarında israfın önlenmesi, küresel ısınmaya dikkat çekilmesi, sera gazlarının önlenmesi’, Osmangazi Rotary Kulübü ‘Klasik otomobil yarışları kanser hastalarına yardım amacıyla düzenlenecek, Trafik’te körler için önlemler alınacak’, Heykel Rotary Kulübü ‘Zihinsel Engelliler okulu etkinlikleri içinde satranç ve çocuklarda engelliler ile ilgili duyarlılık yaratılacak’, Çekirge Rotary Kulübü ‘Sermer projesinde yeni girişimler, Trafik duyarlılığı artırılacak’, Uludağ  Rotary Kulübü ‘Burslu öğretmenlere mentorluk, Kros Yarışması düzenlenecek, Meme kanseri taramaları yapılacak’, Yeşil Rotary Kulübü ‘Okul tefrişi gerçekleştirilecek, Genç Kuşaklar Projesi içinde Tenis Turnuvası düzenlenecek’, Mudanya Rotary Kulübü ‘Ortopedik ve zihinsel engelli çocuklara yüzme öğretilecek, Benim Mudanyam resim yarışması düzenlenecek’, Bademli Rotary Kulübü ‘Eşkel Doğal su arıtma projesi gerçekleştirilecek, Muhtarlar ve yerel yönetimlerle el ele verilecek,  Trafikte, eller cepte değil direksiyonda projesi yapılacak. Çocuk sağlığı hastalıkları önlemede el yıkamanın önemine dikkat çekilecek, Su olur mikroplar yok olur, projesi ile”. 
Rotary kulüplere ve yeni başkanlara başarılar.

Büyük kulüp olmak

Bu sütunlarda bir süre önce Bursaspor’dan Şenol Güneş ve Fernando ayrıldığında bir yazı kaleme almıştım. Bu yazıda özetle teşekkür etmesini bilmediğimizi belirtmiştim.
Sonuçta bizi Türkiye Kupası’nda finale taşıyan, zevkle izlediğimiz bir sezonu yaşatan Teknik Direktörümüz ile, ligin gol kralına bir teşekkürü çok görmüştük.
Bir doğru dürüst “güle güle” demeyi becerememiştik.
Bu yazıya bazı yerlerdden tepki geldi. “Gidene neden teşekkür edilsin?” diye.
Bu konuda benim yanıt vermeme gerek kalmadan, Arda’nın transferi gerçekleşti. Hepimizi gururlandıran bu olaydan sonra Atletico Madrit resmi sitesinde Barselona’ya transfer olan Arda için şunları yazıyordu:
“Bize yaşattığın 4 güzel yıl için teşekkürler sihirbaz”
İşte, büyük kulüp olmanın küçük bir göstergesi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.