Hava Durumu

Renk Otizm Derneği

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 08:26
Ülkemizde otizmi Yağmur Adam ile tanıdık. Bursa’da 3 otizm ile ilgili dernek bulunuyor. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklenecek. Bugünlerde kuruluş çalışmalarını tamamlayan “Renk Otizm Derneği”  kurucu başkanları Ferhan Özvatan başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor.
Deneğin kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
“Ferhan Özvatan, Esra Yalçın, Ülker Kaya Ökten, Füsun Özadalı, İsmail Türkoğlu, Esra Mütevelli, Hande Yılmazer.”
Otizmli çocukların eğitiminde en önemli konunun kaynaştırma eğitimi olduğuna dikkat çeken Renk Otizm Derneği kurucu başkanı Ferhan Özvatan şunları söylüyor:
“Dernek olarak mesleki eğitim ve sanatsal faaliyetleri yürütecek bir okul projesi hayata geçirmek istiyoruz. Bu noktada model olabilecek bir eğitim kurumu yaratma arzusundayız. Arsa temini konusunda gerekli adımları attık. Bize destek verildi. Eğitim noktasında da Anadolu Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ile işbirliği içerisindeyiz.”
Renk Otizm Derneği kurucularına kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Mudanya’da engellilere iftar

Mudanya Belediyesi iftarda, Mudanyalı engellilerle bir araya geldi. Mudanya Engelliler Derneği binası önünde düzenlenen iftara Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve Eşi Mürvet Ay, Mudanya Engelliler Derneği Başkanı Sevtap Tuncel katıldı. Mudanya Belediyesi olarak her zaman engellilere destek vermeye çalıştıklarını belirten Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, “Bugüne kadar engelli kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya, dayanışma içinde olmaya, sorunlarına katkı koymaya çalıştık. Ramazan ayı nedeniyle, Mudanya Engelliler Derneği üyelerimizle iftarda bir araya gelerek, her zaman onların yanında olduğumuzu hatırlatmak istedik” diye konuştu. 

Bursa Ekonomi Platformu

Bursa’da yeni bir platform oluşuyor. Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Muzaffer Koyuncu’nun girişimleri ile hayata geçen platformun adı “Bursa Ekonomi Platformu”.
Bu platformda Bursa iş dünyasının tanınmış bazı isimleri var. Bu isimlerden bazıları şunlar:
“Fahrettin Gülener, İlhan Parseker, Vehbi Varlık, Sami Bilge, Mustafa Barutçuoğlu, İbrahim Yaşar, Muzaffer Koyuncu,  Ertuğrul Kaplan, Nihat Akınoğlu, Hakan Batmaz.”
Platform ikinci toplantısını önceki akşam iftarda Almira Otel’de yaptı. 
İlk toplantı tanışma havası içindeydi. İkinci toplantıda yeni üyelerin katılımıyla bir tanışma, bundan sonraki toplantıların formatı konuşuldu. Her ay bir araya gelecek Bursa Ekonomi Platformu, konuşacak bir ay stratejik ekonomik konuları, diğer ay da bir konuk konuşmacıyı ağırlayacak.
Bu ayki toplantıda Muzaffer Koyuncu “ülkeye sınırsız para  girişi ve çıkışının serbest bırakılması” konusunda bilgiler verdi.
Bursa Ekonomi Platformu’na hayırlı olsun, kent ve ülke ekonomisine bilgi bazında katma değer yaratsınlar diyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.