Hava Durumu

Rektör Ulcay’ı yanıltıyorlar

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2015 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 09:01
Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı 42. Olağanüstü Genel Kurulu,  16.06.2015 tarihinde, UÜ Rektörlük B Salonu’nda saat 11:00’de gerçekleştirilmişti.
Vakıf kurucularından ve vakfın tüzüğünü bizzat hazırlayan Turgut Bulut’un divan başkanlığındaki toplantıda bazı sorunlar yaşandı.
Bilindiği gibi Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bu konuda çıkarılan kanun çerçevesinde Bursa’da Sanayi- Üniversite işbirliğini desteklemeye yönelik kurulmuştu. Bu kuruluşta yüzde 50 ortak olarak iki kurum yer almıştı. Ulutek ve Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı. Vakıf adına katkı payı olarak yatırılması gereken 100.000,00 TL’yi Mehmet Erbak ve Celal Beysel’in çabalarıyla BUSİAD üyelerinden, toplanmıştı. TÜBİTAK ilk yıl, UÜ’nün hazırlıklarını yeterli görmemiş, ikinci yıl gerekli prosedürler ve eksiklikler tamamlandıktan sonra ise TÜBİTAK’tan destek alınmaya başlanmıştı.
Şimdi Uludağ Üniversitesi’nde Rektör değişip, Prof. Dr. Yusuf Ulcay rektör olduğu için, kurumun kurumsal temsil edildiği bazı kuruluşlarda genel kurul yapılması gerekiyordu.
Bu kuruluşlardan biri ULUTEK, biri Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve biri de Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’ydı.
Özellikle Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’nın genel kurulu yapıldıktan sonra yeni yönetimce vakfı, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde kimin temsil edeceği belirlenip, onun ardından Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin genel kurulu yapılmalıydı.
Ama bu mekanizma böyle işlemedi ve usul hatası yapıldı. 
Vakfın genel kurulu yapılmadan, vakfın yüzde 50 ortağı olduğu Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin genel kurulu 02.06.2015 tarihinde yapıldı. Ve bu genel kurulda vakfı Erol Türkün’ün temsil edeceği açıklandı.
İşte, bu sorunlar yüzünden vakfın genel kurulunda sorun yaşandı ve bu konu gündeme getirildi. İşin tuhaf tarafı vakıf adına görevlendirilen Erol Türkün’ün hem vakıf üyesi olmaması, hem de konudan haberi olmamasıydı.
Sanıyorum rektör hocayı bazı konularda bilinçli veya bilinçsiz olarak yanıltıyorlar. 

Üretim ve kadınlar

Ülkemizde her alanda olduğu gibi girişimcilik alanında da yeterli kadınımız yok. Bu noktada gerek TOBB, gerekse Bursa’da BTSO çeşitli çalışmalar yapıyor.
Geçtiğimiz günlerde BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Nurcan Özdemir ve BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ile bir araya geldi. İbrahim Burkay, Türkiye’de kadın girişimci sayısının yeterli olmadığının altını çizerek “Gelişmiş ülkelerde kadın girişimci oranının yüzde 40’ların üzerine çıktığını biliyoruz. Bu yüzden kadınlarımızı mutlaka girişimciliğe yönlendirmemiz lazım. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimci ruhunu asla israf etmemeliyiz. ” dedi.
Nurcan Özdemir ise “Kadınların yaşadıkları sorunların çözülmesini, iş ve sosyal yaşamda daha aktif rol almasını istiyoruz. Hayata geçireceğimiz projeler sayesinde Bursa’daki kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatın daha fazla içinde olduğunu göreceğiz. Bu kapsamda başarılı bir partner olarak gördüğümüz BUİKAD’la birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.