Hava Durumu

Rektör Dilek’e mesaj

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 07:57

Sevgili Hocam, Karaman’dan dönerken uzun süredir şöhretini duyduğumuz Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvarı’ndaki Afyonlu sanayici İbrahim Alimoğlu Enstrüman Müzesi’ni gezme fırsatımız oldu.
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın beşinci ve dünyadaki 10. Enstrüman Müzesi olan bu müzeyi görmenizi isterim.
Ayrıca gurur duyacağımız bir noktada bu müzenin fikir babası olan Konservatuvar Müdürü Doç.Dr.Uğur Türkmen’in, Uludağ Üniversite’mizden mezun biri olması.
Bu müzede dünyanın çeşitli ülkelerinde geleneksel olarak kullanılan 450 enstrüman sergilenmekte. Sanayici İbrahim Alimoğlu’nun koleksiyonu ile başlayan sergi Alman müzikolog Wolfgang Ott’un da koleksiyonunu buraya bağışlamasıyla büyük bir koleksiyona dönüşmüş.   
Bugüne kadar hiç görmediğimiz adını duymadığımız enstrümanlar bulunuyor. Çoğunun gövdesi adeta bir sanat eseri gibi ağaçtan oyulmuş heykelleri andırıyor.
Kamil Hocam, müzik bölümü ve konservatuvar öğrencilerimize bu müzeyi gezdirin. Çok etkileneceklerini düşünüyorum.
Aynı geziyi BBDSO ve Koromuz için de öneriyorum. Bunu da herhalde Ömer Kızıl organize eder.

Karaman’dan UÜ’ye selam var

Bilimsel bir toplantı için geçtiğimiz hafta sonu  Karaman’da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ ndeydik.
Bu toplantının çeşitli anlarında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabri Gökmen ile sohbetlerimiz oldu.
Kendisinin Bursa’ya iki selamı vardı. Üstümde kalmasın bu selamları bu köşeden  iletiyorum.
Gökmen Hoca, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek ve UÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof.Dr.Mustafa Güllülü’ye selamlarını iletti.
Bizlere yapmış olduğu güzel ev sahipliği için Prof.Dr.Sabri Gökmen’e teşekkür ediyorum.

Timsah’tan yaylı çalgılar

Afyon’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvarı’ndaki İbrahim Alimoğlu Enstrüman Müzesi’nde ilgimi iki yaylı çalgı çekti.
Timsah görüntülü ağaçtan yapılmış özel gövde üzerindeki bu yaylı çalgılar bana Bursaspor’umuzun timsahını anımsattı.
Bir tanesi yatay ve bir tanesi de oval bir düzende yapılmış bu yaylı çalgıların fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.
Genel kurulumuz da yaklaşıyor, çıkacak sonuç Bursa ve Bursaspor için hayırlısı olsun diyorum. Bakalım sandıktan ne çıkacak?

AOS Fen Lisesi’nde Bilim Şenliği

Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi’nde “Bilim Şenliği” düzenlendi.  Okulda geleceğin bilim insanları hazırladıkları projeleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Sergiye İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Osmangazi Kaymakamı Dr. Necdet Türker’in yanı sıra üniversite görevlileri, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Sergide ayrıca “Genç gözüyle Bursa’da yaşam” konulu resim sergisi vardı.
Şenliğin, öğrencileri araştırmaya teşvik etmek ve bilimsel düşünmeye yönlendirmek amacıyla düzenlendiğini vurgulayan AOS Fen Lisesi Müdürü Fatih Türk, “Öğrencilerimizin içlerinde bulunan yaratıcı düşünceyi harekete geçirmek ve merak duygularını uyandırmak istiyoruz. Sergimizin gerçekleştirilmesinde bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.