Hava Durumu

Recep Altepe ve kitap

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2014 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2014 08:43

Bursa Büyükşehir Belediyesi Recep Altepe'nin başkanlığı döneminde yayıncılık noktasında adeta bir rekor kırdı. Beş yıl boyunca tam 155 kitap yayınlandı. Bu rakamı ülkemizde yakalıyabilecek  yayınevi sayısı ancak parmakla gösterilebilinir…
Bilindiği gibi toplumumuzun temel eksikliklerinden birisi de kayıt altına almadır. Bu noktada Bursa Büyükşehir Belediyesi 'nin yayınladığı kitaplar bir biçimde bir dönemi kayıt altına alırken, geçmiş dönemlerde adeta yastık altında kalmış bilgi ve belgelerin de gün yüzüne çıkmasını sağlamaktadır. Bu önemli bir misyonun hayata geçirilmesidir…
Cuma günü Emir Buhari Kültür Merkezi'nde yine Bursa belleğine kazandırılmış 4 eserin tanıtım toplantısı vardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, kitapların tanıtım toplantısını yazarları ile birlikte yaparken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da oradaydı…
Evet, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan  Mustafa Özçelik'in kaleme aldığı "Bursa'nın Yunus'u Aşık Yunus", Ertuğrul Seyhan'ın yazdığı "Gönül Dili", "Uluslararası Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bildirileri" ve Uygar Umut'un derlediği "Yeni Mecmua Bursa Özel Sayısı" adlı 4 yeni eser Bursa belgeliğindeki yerini aldı…

RECEP ALTEPE NE DEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa belgeliğinin, titiz çalışmalarla her geçen gün genişlediğini belirterek, "Yeni araştırmalar, derlemeler ve özgün telif eserlerle zenginleşen Bursa belgeliğine 4 yeni kitap daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını" söyledi…
Başkan Altepe, "Bursa'nın Yunus'u Aşık Yunus, Gönül dili, Uluslararası lisansüstü çalışmalar kongresi bildirileri  ve Yeni Mecmua başlıklarını taşıyan bu çalışmaların her biri ayrı bir hazine olarak Bursa aşıklarına yeni ufuklar açacak. Aşık Yunus bilinen Yunus Emre'den yaklaşık bir asır sonra yaşayan bir sûfî şairdir. Bursa'nın manevi coğrafyasına ışık saçan değerlerimizden biridir. Bu çalışmada hayatı ve eserleri yer alıyor. Yunus Emre'ye ait olduğu bilinen bir çok ilahi aslında Bursalı Aşık Yunus'a aittir. Türbesi Emir Sultan yoluna yakın bir yerdedir ve belediyemizce onarımı yapılmaktadır.'Uluslararası lisansüstü çalışmalar kongresi bildirileri' ise Türkiye'nin üniversitelerinde gerçekleştirilen akademik çalışmalara önemli bir altyapı oluşturacak niteliktedir. Yeni Mecmua'nın Bursa Özel Sayısı  Bursa için müstesna bir eserdir.  Ertuğrul Seyhan'ın kaleminden çıkan Gönül Dili adlı eser tasavvufi şiirler ve özdeyişlerden oluşuyor. Bu eser Edeb, Derviş, Evliya, Aşk ve Gönül adlarıyla 5'li set olarak hazırlandı." dedi…
Bursa'da uzun yıllar milli eğitim müdürlüğü ve daha sonra da milli eğitim bakanlığı ilköğretim genel müdürlüğü yapan Ertuğrul Seyhan yıllar önce kaleme aldığı Gönül Dili adlı eserlerini bugüne kadar yayınlatamadığını belirterek, "Öldü bildiğim eserlerim Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayat buldu. Kent kültürüne katkıları nedeniyle Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu…
Bursa'nın Yunusu, Aşık Yunus kitabını kaleme alan yazar Mustafa Özçelik ve Yeni Mecmua Bursa Özel Sayısı'nı derleyen Uygar Umut da bu eserleri Bursa belgeliğine kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti…

SONSÖZ

Ben öncelikle Mustafa Özçelik, Ertuğrul Seyhan ve  Uygar Umut'u kutluyorum. Kalemlerine ve emeklerine sağlık diyorum. Bu eserleri Bursa'ya kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe'ye de teşekkür ediyorum…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.