Hava Durumu

Rafet Kahraman’ı kaybettik

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 08:10
Bursa tekstil sektörünün yakından tanıdığı, aynı zamanda Bursa’nın önemli hayırseverlerinden biri olan Rafet Kahraman aramızdan ayrıldı.
1953 yılında Bursa’da ticarete başlayan Rafet Amca, 1965 yılında Fidan Han’da şu andaki şirketlerinin de çekirdeğini oluşturan Kahraman Tekstil’i, 1976 yılında da bugünkü Sunteks fabrikasını kurdu. 
38 yıllık süreçte kurduğu şirket 800 çalışanı, yıllık 40 milyon metreden fazla kumaş üretimi, 5 milyon kilogramdan fazla iplik boyama kapasitesi ile Bursa’nın önde gelen firmaları arasında yer aldı. 
Rafet Amca verdiği burslarla, yaptırdığı ilkokul, ortaokul ve liselerle, restore ettirdiği camilerle Bursamız’da, ülkemizde ve Balkanlar’da sayısız eser bırakarak aramızdan ayrıldı.
Kardeşim Ferudun Kahraman nezninde tüm Kahraman Ailesi’ne ve Sunteks camiasına başsağlığı diliyorum.

Lionslardan Cumhuriyet Bayramı

Lions Kulüpler ülkemizin saygın sosyal kulüplerinden. Bursa ve çevresini kapsayan Uluslararası 118 K Bölgesi’nin guvernörlüğünü bu dönem Bursa sosyal yaşantısının sevilen ismi dostumuz Nejat Yahya yapıyor.
Lions Kulüpler ve 118 K Bölgesi Bursa’ya katma değer yaratan bir organizasyon.  Son hayalleri ise dönemlerinde Bursa’ya bir Alzheimer Evi kazandırmak. Bilindiği gibi Lionslar daha öncesinden sağlık ve eğitim alanında Bursa’ya birçok katkı yaptı. Ayrıca. gündemlerindeki konulardan biri de Çocuk Gelinler. 
Önceki gün Lions Kulüpler Uluslararası 118 K Bölgesi Guvernörü Nejat Yahya ve yönetici arkadaşları ziyaretimize geldi. Faaliyetlerini, uzun uzun konuştuk.
Bu arada Lions 118 K Bölgesi cumartesi günü Çelik Palas Otel’de  Cumhuriyetimizin 91. Yıl çoşkusunu düzenleyeceği balo ile kutlayacak. Ayrıca, bir süredir geleneksel hale getirdikleri Cumhuriyet’in Sözcüsü Ödülü de aynı baloda Prof.Dr.Emre Kongar’a verilecek.

Fevzi Kavuk gecesi

Fevzi Kavuk, 1960 ile 1980 yılları arasında Bursa İznik’in Müşküle Köyü’nde muhtarlık yaptı. 1965 seçimlerinde TİP’ten Bursa Milletvekili adayı oldu. 
Fevzi Kavuk için 68’liler Birliği Vakfı ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından yarın 19:30’da Bursa Ataevler Uğur Mumcu Salonu’nda  bir saygı gecesi düzenlenecek. Bu gecenin açılış konuşmalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Betül Kuyucu gerçekleştirecek.
Gecede düzenlenecek Fevzi Kavuk ve Dostları paneline Ataol Behramoğlu, Turgut Kazan, Saygı Yağmurdereli , Aytekin Gürler, Hacı Tonak, Moris Gabay gibi isimler katılacak.

Bremenli Rotaryanlar

Rotary Kulüpler arasında değişim programlarından biri de “Dostluk Değişim” 
programı.  Bu  program çerçevesinde Bursa ve İzmir’den 6 aile geçtiğimiz aylarda Almanya’da  Bremen’e gidip, orada konuk olmuşlardı. 
Bir süre önce de Bremenli Rotaryanlar, İzmir’e geldi. Bugün de İzmir’den Bursa’ya geliyorlar.
Bremenli Rotaryanları, Bursa’da “Köseleci, Ünal, Akın, Şohoğlu ve Erbaş aileleri” konuk edecek.
Hoşgeldiniz diyorum.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.