Hava Durumu

Rafet Kahraman Devlet Hastanesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2015 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2015 08:57
Bursalı hayırseverlerin kentimize katkıları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Sönmez Ailesi’nin yaptıracağı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin ardından, Bursa sanayisinin tanınmış ailelerinden Kahraman Ailesi, Kestel Ahmet Vefik Paşa Mahallesi’nde Rafet Kahraman Devlet Hastanesi yaptırıyor.
Bu hastane  23.041 metrekare yüzölçümlü araziye yapılacak ve 125 yatak kapasiteli oalacak. Rafet Kahraman Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sunteks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman tarafından protokol imzalandı. Protokole göre Kahraman Ailesi, merhum Rafet Kahraman adını taşıyacak modern sağlık kompleksi için 15 milyon lira bağışlayacak. Hastane 2017 yılında açılacak.
DOSAB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra merhum Rafet Kahraman’ın eşi Hafize Kahraman, kızları Gülşen Kahraman Boncuk, Şefika Kahraman Kargı ve Emine Kahraman Göbelez, Ferudun Kahraman’ın eşi Emine Kahraman ile torunları ve çok sayıda sanayici ve işadamı da katıldı.
Törende, Ferudun Kahraman, “Allah mekanını cennet eylesin, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan babam Rafet Kahraman, ömrünü hayır işlerine adamış bir insandı. 1951 yılında Bulgaristan’dan göç ettikten sonra, Bursa’da ticaret hayatına atıldı. Ne mutlu ki, rahmetli babamın kurup büyüttüğü şirketlerimizde bugün 800’e yakın arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Babam, kazandıklarını toplumla paylaşmayı amaç edinmiş bir insandı. Bizlere de böyle öğretti. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere sosyal sorumluluklarını yerine getirirken, hep inanarak, severek yardımda bulundu. İnşallah bizler ve bizim çocuklarımız da, onun bu yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kahraman Ailesi’ni kutluyorum. Bu kente katkı koyan herkese saygı ve rahmetle.

BTSO’nun iftarı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, yerel ve ulusal medya temsilcileriyle iftarda buluştu.
Başkan Burkay, BTSO projeleri ile birlikte kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Bursa’da önümüzdeki yıl 16 büyük uluslararası fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün Bursa’daki en önemli fuarlar tarım ve kitap fuarları. Bizim arzumuz Milano ve Frankfurt gibi fuarın olduğu hafta 150-200 bin yabancı ziyaretçinin fuar ve kongre turizmine yönelik olarak Bursa’mıza gelmesi ve kentle buluşması. Bursa’nın güçlü olduğu alanlar hangileri ise kentimizin o alanlarda merkez olmasını istiyoruz” dedi. 
Burkay ayrıca 2 dönüm, 3 dönüm, 5 dönümlük fabrikalarda üretim yaparak dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına giremeyeceğimizi belirterek “Bugün bu bölgede yatırım hedefleyen şirketler büyük araziler talep ediyor. Çarpık kentleşmenin getirdiği problemlerle nasıl uğraşıyorsak çarpık sanayileşmenin de önüne geçmemiz gerekiyor. Yüksek Teknoloji OSB, sanayideki gelecek vizyonunu da projesini de ortaya koyacak bir proje. Yeni nesil sanayi bölgesi kentteki verimli arazilerdeki konut ve sanayileşmenin önünü de kesecek” şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.