Hava Durumu

Parti bayramlaşmaları

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2014 08:21

Geleneksel olarak her bayramda siyasi partiler yönetici, milletvekilleri ve üyeleri ile bir araya gelip, bayramlaşır.
Bu bayramlaşmalar adeta aynı kalıptadır. Bayramın küslerin barıştığı, acıların ötelendiği günler olduğu söylemleri ağırlıktadır.
Dün AK Parti bayramlaşmasını Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı bu bayramlaşmada klasik bayramlaşma söylemlerinin üzerinde Köşk ve Ekmeleddin İhsanoğlu gündemdeydi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Ek midir, Ekmek midir? Ekmeleddin midir? Bu ismi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bilmez. Daha adını bile doğru dürüst söyleyemiyor.” dedi.
CHP ve MHP’de parti bayramlaşmalarını bugün yapacak. Onların buluşma noktaları her zamanki gibi Kültürpark.

Biliktü: Plastiğin önünü açın

İlker Biliktü Bursa iş dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim. Kendisi hem Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı, hem de Türkiye Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı.
İlker Biliktü, sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Plastik hammaddesindeki dışa bağımlılıktan şikayetçi olduklarını belirten, İlker Biliktü “Sektörümüzde dışa bağımlılık giderek artıyor. Bu nedenle yeni petrokimya yatırımlarına ihtiyaç duyuluyor” dedi.
Petrokimya sektöründeki üretimler sayesinde sanayi kesimindeki pek çok ürünün hammaddesinin imal edildiğini belirten Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı, Türkiye Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Başkan Yardımcısı Biliktü, “Biz plastikçiler de petrokimya türevlerini hammadde olarak kullanıyoruz. Türkiye’de petrokimya yatırımlarının artmasının yolu plastik mamul üretiminin önünü açmaktan geçiyor” şeklinde konuştu.

Siyasi jargon ve teşekkür

Bu arada toplumun her kesimini üzen, her kesiminin tepkisini alan, son yıllardaki siyasi jargonumuzdaki yozlaşma gerçekten çok üzücü.
İktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının birbirleri için “Anamuhalefetin genel müdürü. Yolsuzlukların başı. Ülkeyi bölen, satan adam.” sözleri ve daha burada utanarak yazamadığım sözler siyasetimizin geldiği seviyeyi bizlere gösteriyor.
Bu söylemler toplumun kutuplaşmasını katalize ederken, tartışılmayacak, uzlaşılmayacak ortamları doğuruyor.
Burada en azından Ekmeleddin İhsanoğlu ‘nun Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki yumuşak ve kibar üslubu ortamı biraz rahatlatmakta 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.