Hava Durumu

Pala ve sanayi arsaları

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2015 08:22
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala sanayi arsaları konusuna akılcı bir yaklaşımda bulunmuş. Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, ‘Yıllarca boş tutulan sanayi arsalarının kamulaştırılmasının önü açılmalıdır” dedi. 
TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği’nin genel kurulunda konuşan BKK Başkanı Semih Pala, planlı tanımlı sanayi bölgelerinde boş duran ve yaklaşık yarısı olan 20 milyon metrekare arsaların nasıl doldurulacağının belirlenmesi gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Arsa sahiplerine yatırım yapmaları için bir ya da iki yıl gibi bir süre tanınmalıdır. Bu süre içinde yatırım yapamayanların arsalarının kamulaştırılmasının önü açılmalıdır. Sanayi arsalarının yıllarca boş tutulması gibi bir lüks olamaz. Yirmi milyon metrekare civarında boş duran sanayi alanları doldurulmadan bazı girişimciler tarafından yeni açılmak istenen on üç milyon metrekare büyüklüğündeki yeni sanayi alanlarında kimlerin yatırım yapmak istediği ve gerçek arsa ihtiyacı miktarı belirlenmelidir” 

Dr.Salih Çalı da siyasete atılıyor

Genel seçimler öncesinde Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalıda görevinden istifa etti. Dr. Salih Çalı, Bursa’da 7 yıldır  Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesinde yürüttüğü çalışmaları siyaset platformuna  taşımak istediğini belirtti.  Dr. Salih Çalı konuyla ilgili şunları söyledi: 
“30 seneden uzun bir zamandır araştırmacı, akademisyen ve özel sektörde başta Türk tarımı ile ilgili konular içinde çalışan; meslek hayatında üretici ve ihracatçılarla iç içe  olan ; sektörün imkanlarını ve sorunlarını çok yakından bilen; bu sorunların aşılmasında kamu yönetiminin yasa ve yönetmeliklerin yapılmasında etkili olmak için siyasete girmeye “elini taşın altına koyarak”  milletin vekili olmak için yeni bir sayfa açmaya karar verdim. Yürekten inandığım “Güçlü Üretici Güçlü İhracatçı” ifadesinin gerçekleşebilmesinin, üreticiden, çalışandan, emek verenden, ihracatçıdan, genel anlamıyla taşın altına elini koyan reel sektörden yana politikaların CHP iktidarında  mümkün olabileceğine inanıyorum. Bu oluşuma katkı verebilmek için  Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bursa milletvekili aday adaylığına başvurma kararı aldım.”

Metin Feyzioğlu ve Çıkış Yolu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu bir dizi etkinlik için Bursa’daydı.
Metin Feyzioğlu’nun son kitabı “Çıkış Yolu” geçtiğimiz ay içinde Bilgi Yayınevi’nden yayınlandı.
Kitap Metin Feyzioğlu’nun anıları ve konuşmalarından derlenmiş bir belgesel niteliği taşıyor. Son söz şöyle:
“Hayatımızda umutsuzluğa yer yok. Başkalarının umutsuzluğa kapıldığı yerde, inancımız umudumuz olur.
‘Çıkış Yolu’ özlediğimiz Türkiye’nin yoludur. Türk milleti çok daha güzel, güvenli, refah içinde yaşayacağı aydınlık bir geleceğe layıktır.Geçmişte bunu çok zor şartlar altında başardık. Bugün de başaracak güçteyiz. Milletimizin geleceğini yine milletimizin azim ve kararı aydınlatacaktır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.