Hava Durumu

Özdemir, minyatür ve gravür

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2015 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 07:55
Nezaket Özdemir bir kütüphaneci, araştırmacı ve yazar. Bursa kültür dünyası kendisini yakından tanıyor. Yıllarını verdiğini Uludağ Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Şehir Kütüphanesi’nin ardından kendisi şimdi Mümin Ceyhan Kütüphanesi’ni yönetiyor.
Nezaket Özdemir, Bursa belleğine iki önemli eser daha kattı. Yaklaşık 3 yıl süren çalışma sonucunda  “Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler”  ve “Fotoğraftan Önce Bursa Gravürler” kitapların  tanıtımı Doburca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Bursa Valiliği tarafından bastırılan bu değerli eserlerin tanıtım toplantısına Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.
Nezih geçen toplantıda Nezaket Özdemir, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de birer konuşma yaptı.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu özetle şunları söyledi:
“Araştırmacı tarihçi yazar Nezaket Özdemir Hanımefendi’nin üstün gayretleri ile yayın hayatımıza merhaba diyen 2 ciltlik eser, bu noktada önem arz etmekte. ‘Fotoğraftan Önce Bursa Gravürler’ ve ‘Fotoğraftan Önce Bursa Minyatürler’ adlı bu iki ciltlik eser adından da anlaşılacağı üzere fotoğraf sanatının doğuşundan çok daha önceleri Bursamızın kadim tarihi ile ilgili görsel bilgileri bizlere sunmaktadır. Bursa’nın görsel bilgilerini 1500’lü yıllara kadar götüren bu önemli eser, Bursa’yı ziyaret eden seyyahların gözlemlerindeki yansıma olan gravürler ile Osmanlının muhteşem minyatür sanatında, Bursamızı gözler önüne seriyor.” 

BTSO’da telif hakları toplantısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün telif hakları ile ilgili bir toplantı vardı.  Bu toplantıda Yargıtay’ın umuma açık işletmelerde radyo ve televizyonlardan müşterilere yönelik dinletilen müzik yayınlarına ilişkin kararını değerlendirdi.
BTSO 38. Meslek Komitesi Başkanı Galip Sakder bazı açıklamalarda bulundu. Galip Sakder, uygulama sebebiyle Bursalı esnafın sıkıntı çektiğini söyledi. Çok sayıda işletmeye bilgilendirme yapılmadan polis denetimlerinin yapıldığını kaydeden Sakder, bu durumun işyeri sahiplerini zor durumda bıraktığını söyledi.
Sakder, telif hakları gösterilerek işyerinde müşterilerine hizmet veren esnafa TV ve radyo üzerinden müzik dinlettiği için yapılan uygulamaya son verilmesini istedi. Sakder, “Biz telif hakkına asla karşı değiliz. Ancak ortada Yargıtay’ın da aldığı bir karar var. Telif hakkı konusunda kalıcı bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.