Hava Durumu

‘Oy ve Ötesi Bursa’ çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2014 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2014 08:28

Sivil toplum farklı bir biçimde örgütlenmeye devam ediyor. Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezleri olan STK’lar ülkemizde de bir biçimde çoğalmaya başladı. Her ne kadar üçüncü sektör olarak dünyada tanımlansa da ülkemizde STK’lar  sadece toplumun yüzde 10’unun üyesi olduğu örgütler. Dolayısıyla ekonomiye ve istihdama katkıları sınırlı. Bu konuda en gelişmiş ülke ABD ve oran yüzde 70’lerin üzerinde.
Ülkemizde 30 Mart yerel seçimlerinden 4 ay önce İstanbul’da bir oluşum doğdu. Adı “Oy ve Ötesi” ydi. Bu oluşum sandık güvenliği için seferber olanların bir araya geldiği bir organizasyondu.
“Oy ve Ötesi” ülkemizde ilk kez siyasi bir oluşumun parçası olmadan, İstanbul’da yerel seçimleri 26 bin gönüllü ile izledi. Böylece İstanbul’daki oyların %97’sine dokunma fırsatı yakaladı.
Bu motivasyon organizasyonun Türkiye genelinde yayılma arzusunu fişekledi. Kendilerine hedef koydular. Hedef 6 ilde 100.000 gönüllüye ulaşmak. Bu iller içinde Bursa da bulunuyor. Bursa’daki hedef ise 8.000 gönüllü.
Bu çerçevede Bursa’daki örgütlenmeyi Avukat Bengü Aksoyoğlu Dizdar üstlenmiş. Dizdar amaçlarını kısaca şu cümlelerle özetliyor:
“ Oy vermeyi teşvik etmek. Oylarımıza sahip çıkıp sandıkta oluşabilecek keyfi hataların önüne geçebilmek. Sağlıklı ve adaletli bir seçime olanak sağlamak. Bunun için tek beklediğimiz bu iş için gönüllü olurum,  diyen vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde veya nerede istiyorlar ise sandık müşahidi olmak üzere kendilerini kaydetmeleri. Bunu   adresinden kolaylıkla yapabilirler.”
Oy ve Ötesi organizasyonu bu konuda çeşitli eğitimler yapıyor. Bu eğitimlerden bir tanesi de 3 Ağustos saat 12:00’de ve 7 Ağustos saat 19:00’da BAOB 2. Kat baro odasında yapılacak.
Oy ve Ötesi’nin çalışmalarını takdir ediyor ve destekliyorum. Kendilerine yurttaş sorumluluğu içinde yaptıkları bu çalışmalarda başarılar diliyorum.

BGC iftarı üzerine

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel iftarı önceki akşam Kültürpark’taki Medya Restaurant’ta yapıldı. İftarda aynı zamanda BGC’ye yeni üye olanlara rozetleri takıldı, sürekli basın kartı alan arkadaşlarımıza da plaketleri verildi.
Sürekli Basın Kartı alan BGC üyeleri “Ahmet Sevinç, Ali Ufuk Alıntaş, Engin Aksöz, Erdoğan Paçin, Ersel Peker, Fehim Ferik, Hasan Taşkın, İsmail Öztat, Kamuran Akkuş, Mustafa Metin, Oktay Kayalar, Rıza Ertekin, Şerife Ufuk Kızılçay, Tevfik Fikret Sönmez, Türkan Özlem Genç ve Zeki Bulut” olurken, BGC ailesine yeni katılan meslektaşlarımız da şunlardı:
“Abdullah Kumtepe, Alper Berber, Barış Yalım, Barış Yankı İçöz, Batuhan Örenli, Bekir Uğur Gür, Belgin Güneş, Cenk Çalışır, Doğan Sarıtaş, Elif Sezgin, Erdinç Sülün, Fatih Ak, Hakan Bargun, Hüseyin Altınırmak, Işıl Önder, Kamuran Akkuş, Melek Genç, Musa Öztürk, Mustafa Murat Kırankabeş, Mustafa Özgör, Nihat Bıçak, Orhan Can, Ozan Demir, Rıdvan Tümenoğlu, Samet Doğru, Sedat Gök, Selahattin Budakoğlu, Senem Terim, Serap Öztürk, Sercan Uslubaş, Serhat Tuncel, Süha Gürsoy ve Şevket Alpay.”

Küçükoğlu, Romatem’den ayrıldı

Prof.Dr.Selçuk Küçükoğlu, kentimizin yakından tanıdığı bir isim. Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bilim Dalı’nın kurucusu ve Tıp Fakültesi’nin eski dekanı.
Küçükoğlu uzunca bir süredir Bursa’da yeni açılan Fizik Tedavi Hastanesi Romatem’in başhekimi sıfatıyla hastanenin kuruluşu ile   uğraşıyordu. Bir süre önce bu hastanenin açılışı yapıldı.
Prof.Dr.Selçuk Küçükoğlu, ROMATEM ile yollarını ayırdı. Küçükoğlu bir süre dinlenmenin ardından yeni bir projeyi hayata geçirecek.
Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.