Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi’ne tebrikler

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2015 07:54
Bursa’da Osmangazi sınırları içinde oturan CHP’li eski bir belediye meclis üyesinin evinin balkonuna bir kuş gelir. Kuş uçmakta zorluk çekmektedir. Eşi kuşu bir kutu içine alır ve bakmaya başlar.
Ardından kimliklerini belirtmeden Osmangazi Belediyesi’nde ilgili birimleri ararlar. Yaklaşık bir saat içinde cep telefonları çalar. Osmangazi Belediyesi’nden bir araba kapıya gelmiştir ve hangi dairede olduklarını sormaktadır.
Belediye yetkililerince yaralı kuş alınır ve hemen tedavisi için Osmangazi Belediyesi’nin bünyesindeki  hayvan bakımevine götürülür.
Ben Osmangazi Belediyesi‘nin yetkililerini bu duyarlı davranışlarından ötürü kutluyorum.

UÜ’de biyoloji eğitimi akredite oldu

Bir sevindirici haber üniversitemizden geldi. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Lisans Programı, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları, Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından beş yıllığına akredite edildi. 
Biyoloji Bölümü,  bu çalışmalarını 2011 yılında başlatmıştı.  
Değerlendirme toplantısı, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. Müfit Parlak ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. M. Ayberk Kurt’un katılımıyla Rektörlük A Salonu’nda yapıldı. 
Törende FEDEK değerlendirme ölçütleri dikkate alınarak hazırlanan rapor, FEDEK Takımı adına Prof. Dr. Çimen Atak tarafından sunuldu. 
Raporda, Türkiye’de az sayıda bulunan Herbaryum ve Zooloji Müzesi’nin ve UBİT tarafından düzenli olarak yapılan öğrenci kongrelerinin lisans eğitiminde önemi de dile getirildi. 

BBDSO’nun konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, perşembe akşamı,  Pittsburg Senfoni Orkestrası’nın daimi Şefi Fawzi Haimor’un yönetiminde sahne alıyor.
Konser Dmitri Sostakoviç’in “Rus Ekim Devrimi”nin 50. yıldönümü için yazmış olduğu October(Ekim) adlı eseri ile başlayacak.
Bu eserin ardından, Wolfgang Amadeus Mozart’ın  “Re Majör Flüt Konçertosu” seslendirilecek.
Konserin solisti Fransız flüt sanatçısı Mathilde Calderini. Sanatçı, Japonya’da gerçekleştirilen ve flüt dünyasının en  prestijli yarışması olan  Kobe Uluslararası Flüt Yarışması’nda 2013 yılının birincisi olmuş ve daha öncesinde de Maxence Larrieu yarışmasında  en iyi genç flütçü özel ödülünü almıştır.
Müzik severler  ikinci yarıda, Modest Musorgski’nin “Bir Sergiden Tablolar” adlı eseriyle  kendilerini, ressam Victor Hartmann’ın resimlerinin, müziksel anlatımlı sergilenişinde bulacaklar.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Filarmoni Derneği katkılarıyla, konser perşembe akşamı saat 20:00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.