Hava Durumu

Orhan Holding’den yeni girişim

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2014 07:46

Orhan Holding büyümeyi sürdürüyor. Bilindiği gibi Türkiye, ABD, Meksika, İspanya, Slovakya, Fransa, Romanya, Macaristan, Güney Kore, Rusya, Hindistan (teknoloji merkezi) ve İngiltere (teknoloji merkezi) ve Çin’de sahip olduğu firmalarla 3 kıtada toplam 13 ülkede faaliyet gösteren holding yeni bir girişimde bulundu.
Renault-Nissan, PSA, Fiat, Ford, Volkswagen, Audi gibi dev markalara yedek parça üreten Orhan Holding, İtalyan Sila Holding ile Türkiye’deki ortak girişimi olan Sıla Teknik’in yüzde 51 hissesini satın alarak şirketin tamamının sahibi oldu.
Sıla Teknik, biri Meksika’da, ikisi Türkiye’de üç üretim tesisi ile Fransa’da bir şirketi bünyesinde barındırıyordu. Firma ayrıca, Orhan Holding’in Rusya fabrikasında da üretimine devam ediyor.
Orhan Holding, bu yeni satın alma operasyonu ile vites mekanizmaları ve esnek kumanda telleri üretiminde global anlamda daha fazla söz sahibi oldu.
Orhan Holding, 13 ülkede bulunan tesislerinde 2013 sonu itibarıyla toplam 7 bin 600 kişiyi istihdam ediyor.
Çalışanların  yaklaşık üçte biri yurtdışı fabrikalarında istihdam edilirken, holding, yine 2013 sonu itibarıyla toplam 700 milyon Euro’ya ulaşan cirosu ve 210 milyon Euro ihracatı ile Türkiye’deki büyük otomotiv yan sanayi gruplarından birisidir.
Evet, Orhan Holding rekabetin acımacısız olduğu global pazarda büyümeye devam ediyor.

BEBKA, WAIPA üyesi oldu

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 162 farklı ülkeden, 244 ulusal ve yerel yatırım-tanıtım ajansı üyesine sahip olan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği’ne (WAIPA) üye oldu.
1995 yılından beri faaliyette olan WAIPA dünyada yatırım tanıtım ajansları için sunduğu işbirliği fırsatlarının yanı sıra, ajansların kapasite geliştirme ve yatırım tanıtımı alanında iyi örnekleri birbirlerine aktarabilecekleri bir platform görevi de görmekte.
BEBKA, WAIPA üyeliği ile birlikte Bursa, Eskişehir ve Bilecik’e doğrudan yabancı yatırımcı çekmek ve bölgeyi yabancı yatırımcılara tanıtmak konusunda önemli bir işbirliği ağına katılım gerçekleştirmiştir.
Bu önemli bir gelişme BEBKA’yı kutluyorum.

BURÇAD kuruluyor

BURÇAD,  tam açılımı ile Bursa İş Yaşamında Çeşitliliği Artırma Derneği kuruluyor. Dernek, iş yaşamında çeşitliliğin arttırılmasına, bu sayede  üretim ve hizmet sektöründe oluşabilecek kazanımların somut olarak ortaya konulmasına, dolayısıyla kadın ve gençlere istihdam yaratılmasına destek olmayı hedeflemekte.
Başak Yeğin başkanlığındaki dernek kurucu yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor:
“Tülay Tek, Gizem Akalp, Numan Çakır, Ebru Donat, Mükremin Eraslan, Senem Tanju”
BURÇAD’a başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.