Hava Durumu

Okullar açılırken notlar

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2015 08:59
Bayram geldi, geliyor derken bugün ikinci gününü yaşıyoruz. Pazartesi günü ise çocuklu ailelerimizin yeni bir telaşı başlıyor ve okullar açılıyor.
Kimi çocuklarımız devam ettikleri okulda bir üst sınıfa geçiyor, kimileri ilkokuldan, ortaokula veya ortaokuldan liseye başlayacak. Bunların dışında bazı çocuklarımız anaokulu veya ilkokulda ilk günlerini yaşayacak. O günlerim o kadar geride kaldı ki, anımsamaya çalışmak, zihnimi yoruyor. Ama güzel ve heyecanlı günlerdi.
Konu ile ilgili uzmanlar ebeveynlere önerilerde bulunuyor. Bakın uzmanlarımızın  okul konusu için ortak önerileri şöyle özetlenebilir:
“Okula gitmesi konusunda ailenin tüm üyeleri aynı tutumu takınmalı. Çocuklar cesaretlendirilmeli. Onlara karşı her zaman açık ve anlaşılır biçimde konuşulmalı. Her çocuğun bunu yaşadığı anlatılmalı. 
Kesinlikle hiçbir çocukla kıyaslama yapılmamalı ve örnek gösterilmemeli. Her zaman onların yanında olacağınız onlara hissettirilmeli. Çocukların güven sorunu yaşaması engellenmeli.”

Sel ve doğal felaketler

Bodrum’da yaşanan sel felaketine üzülüyoruz. Ne kadar acı? Doğayı hunharca katlediyoruz ve doğal afetlerle karşılaşıyoruz.
Darwin yıllar önce şunu söylüyordu:
“Doğaya uyum sağlayan türünü devam ettirir,  uyum sağlamayan yok olur, gider.”
Doğaya ve fizik kanunlarına saygı gösterin.
Buna kader demeyin, Allah hepinize akıl verdi.

Mutluluk ve yaşam üzerine

Alman düşünür Goethe “İster kral, ister köylü olsun, dünyada en mutlu kişi evinde huzur olandır” diyor.
Halit Yıldırım ‘ın Bütün Dünya’nın son sayısına yazığı makaleden mutluluk ile ilgili bir alıntı yapıyorum:
“Bu bağlamda mutluluk, bir bakıma, elindekinin kıymetini bilerek, elinde olmayanları elde etmeye çalışmaktır. Mutluluğun mal, mülk, para elde edilerek sağlanabileceği düşüncesi insanı sakinleştiren bir çeşit kandırma yoludur.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.