Hava Durumu

Öğretmenler Günü üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2015 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 07:14
Ülkemizde 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür.
Bakanlar Kurulu, Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşmişti.
Atatürk’ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında onun “başöğretmen” oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. 
Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bir taşı , bir hamuru şekillendirmek ustalık ister. Ama birkaç jenerasyonu şekillendirmek ustalığın da ötesinde bir beceri gerektirir. Bu beceriyi yapmakla görevli olan insanlar özel insanlar olmalıdır. Çünkü onlar geleceğinizi inşa edeceklerdir.
Üniversitenin temel görevlerinden birisi geleceği inşa edecek nitelikli, çağdaş ve dünyayı okuyabilen öğretmenler yetiştirmektir.
Öğretmenlerimize saygıyla.

***

Alican’ı kaybettik

Doğum gibi, ölüm de doğal özünde. Her zaman söylendiği gibi bunun sıralısı üzülsek de doğal geliyor. 
Ama genç bir çalışma arkadaşınızın ölümü sizi farklı etkiliyor.
1984 doğumlu olan Alican Tarakçıoğlu Bursa Hâkimiyet Gazetesi şehir haberleri editörüydü.
Biz birçok genç çalışma arkadaşımızı kaybettik. Sevgili Merve  hayat arkadaşını kaybetti, Sefa-Nilgün Tarakçıoğlu çifti de evlatlarını kaybetti.
Acımız büyük başımız sağ olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.