Hava Durumu

Nilüfer ve “Seyirci Kalma”

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 07:04
Pazar günü Nilüfer Belediyesi’nin iki yılda bir gerçekleştirdiği Tiyatro Festivali’nin beşincisi başladı. “Seyirci Kalma” sloganı ile duyurusu yapılan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, 27 Mart-28 Nisan tarihleri arasında 32 günde 100 gösterim gerçekleştirecek. Büyük bir iş.
Festivalin gala gecesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu yönetmenlerinden  Engin Alkan’ın supervisorluğunda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın müzikli galası ile açıldı. Müzikal şarkılarından oluşan gala gecesinde solistler Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun genç oyuncuları, Başak Zengin Kayabınar ve Zuhal Olcay’dı.
Gala gecesinin organizasyonu muhteşem yapılmış. Müzik için söylenecek bir şey yok, BBDSO vardı. Görsel olarak çok iyi hazırlanmıştı. Program da güzeldi. Dünya Tiyatrolar Günü için Zeliha Berksoy’un hazırladığı bildiriyi Feyha Çelenk okudu.
Bu kadar güzelliğin arasında tek olumsuz ses düzeninde yaşanan aksaklıklar ve sunucunun metni unutması oldu. Emeği geçenleri kutluyorum.

Dış politikamız ve Ortadoğu


BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından bugün saat 18.00’de BUSİAD Evi’nde  bir toplantı düzenleniyor. Bu toplantıda “Türkiye’nin Dış Politikası ve Ortadoğu’ya Bakış” konulu bir konferans düzenlenecek
Konferansa emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz konuk konuşmacı olarak katılacak. İzlenmesi gereken bir konu tam olarak gündemimiz.

İpekçilik Şehri Bursa


Kimya Mühendisi Yusuf Kenan Yetişen kendisini ipeğe adamış bir isim. Yıllarca tekstil sektörünün içindeki deneyimlerini ve ipeği 2011 yılında yazdığı İpek “Dut yaprağından kaftana” kitabında anlatmıştı. 
Yetişen daha sonra Bursa Kılıç Kalkan Halk Oyunu ve Tarihçesi diye bir kitap yazdı. Şimdi de son kitabı “İpekçilik Şehri Bursa” yayınlandı.
Kendisini tebrik ediyorum. Üretkenliğinin devamını diliyorum. Bursa belleğine not bırakmak önemlidir.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.