Hava Durumu

Nilüfer ve kütüphanecilik

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2016 07:29
Nilüfer Belediyesi, kentimizde kütüphanecilik konusunu farklı bir boyuta taşıyan yerel yönetimimiz oldu. Çeşitlilik, nitelik, nicelik, özgünlük ve diğer birçok alanda Nilüfer Belediyesi ülkemiz kütüphaneciliğine adeta model oluşturmakta.
Geçenlerde Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürü Şafak Pala ile birlikteydik. Kendisinden çalışmalar hakkında bilgi aldım.
Şu anda Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, 80 bini aşan koleksiyo-nuyla bir edebiyat hazinesi barındırıyor. Sırasıyla sayarsak  Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi ve Demirci Kütüphanesi ile birbirinden özgün eseri kitap dostlarının ilgisine sunuyor. 
“Şairin Şiir Evreni”, “Edebi Kazılar” ve “Çocuklarla Kitap Söyleşileri”, “Kitap İyi Gelir”, “Boyun Kadar Kitap Oku”, “Yılın Yazarı Aziz Nesin”, “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” gibi Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün çeşitli etkinlikleri ve projeleri var.
Şafak Pala ve arkadaşlarına iyi çalışmalar diliyorum.

Atölye çalışmaları

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü bünyesinde çeşitli atölye çalışmalarına da yer veriliyor. 
Örneğin geçtiğimiz yıl Feridun Andaç, Hakan Akdoğan, İbrahim Öztahtalı, Emine Civanoğlu gibi alanlarında uzman eğitmenlerin ve edebiyatçıların eğitmenliğindeki yetişkin atölyeleri yapıldı. 
Bu atölye çalışmalarına 386 kişi katıldı.  

Rakamlarla Nilüfer kütüphaneleri

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere  2015 yılı içerisinde 6 bin 400 kişi yeni üye oldu. Böylece Nilüfer’deki kütüphanelerin toplam üye sayısı 17 bin 695’e yükseldi. 2015 yılında toplam 364 bin 217 kişinin yararlandı.
Kütüphaneler içinde hepsinin çevrimiçi bağlantısı var.
Uluslararası veri tabanı EBSCO üyeliği sayesinde kullanıcılar 10 binin üzerinde Türkçe elektronik kitaba ve 25 binin üzerinde uluslararası kaynağa erişebiliniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.