Hava Durumu

Nilüfer, Kazananlar Konferansı’nda

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2014 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 08:37

Anımsayacağınız gibi Nilüfer Belediyesi kalite çalışmalarını 2002 yılından beri sürdürüyordu.
Bu belediyemiz 2013 yılında Avrupa Kalite Ödülleri (EFQM) kapsamında “Vatandaşa değer katma” kategorisinde “Başarı Ödülü” almıştı. Bu başarı hepimizi mutlu etmişti.
EFQM Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü’nü alarak Türkiye ve dünyaya örnek olan Nilüfer Belediyesi,  geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konfe-ransı’na  katıldı ve bu konudaki deneyimlerini paylaştı.KalDer tarafından düzenlenen “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı” dünyadan ve Türkiye’den ödül kazanmış önemli isimlerin katılımı ile İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Bu konferansta Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da “Kamu sektörü ve mükemmellik yolculuğu” konulu panelde
Nilüfer Belediyesi’nin “EFQM Mükemmellik Ödülü” sürecini anlattı. Türkiye Kal Der Başkanı Hamdi Doğan, konferans sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’a bir plaket takdim etti.

TSE'NİN YEMEĞİ

TSE Bursa Bölge Koordinatörlüğü, perşembe akşamı Plaza 16’da Bursalı sanayicilerle buluştu. Bu toplantıda TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman yaptığı bir sunum ile çalışmalar hakkında detaylı bilgi verirken, geleceğe yönelik proje-lerden de söz etti.Çok sayıda sanayici ve yöneticinin katıldığı toplantıya katılanlar arasında Celal Beysel, Nezir Gencer, Selim Yedikardeş, Naci Şahin, Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Yakup Altınöz, Sami Bilge, Emin Nallar, Sevgi Demir, Aytuğ Onur, Prof. Dr. Sedat Ülkü, Prof. Dr. Erkan Işığıçok  gibi isimler de vardı.Pazartesi sabahı saat 10:00’da da TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Plaza 16’da bir basın toplantısı düzenleyecek.

GENÇLERE FIRSAT

Uluslararası Gazetecilik Programı (IJP) tarafından dokuzuncu gerçekleştirilen Almanya Burs Programı'nın 2014 yılı başvuruları başladı.
IJP, genç gazetecileri 25 yıldır verdiği çeşitli burslarla destekleyen bir organizasyon.
Bu program sayesinde, beş genç Türk gazeteci Almanya'da bir basın-yayın organında iki aylık bir staj olanağı elde edecektir.
Program, aynı olanak beş genç Alman gazetecisine de tanımaktadır. Değişim programı ile Almanya'ya gelmeye hak kazanan genç gazeteciler, iki ay süreyle kendilerini mesleki anlamda geliştirme fırsatı bulacaklardır.
Genç gazetecilere duyurulur. Konu hakkında detaylı bilgi ise sahin@ijp.org mail adresinden alınabilinir.
Gençlere not. Çekinmeyin başvurun. Tüm masraflarınız karşılanıyor. Böyle fırsatlar her zaman karşınıza çıkmaz.
 

DÜNYA REHBERLER GÜNÜ

1990 yılında kurulan ve Türkçe açılımıyla Dünya Turist Rehberleri Federasyonu’na (WFTGA) üye ülkeler tarafından her yıl 21 Şubat’ta  Dünya Rehberler Günü kutlanmakta.
Ülkemizde de 1997 yılından beri Dünya Rehberler Günü kutlanıyor.Rakamlara göz attığımızda 2012 yılında 32 milyona yakın turist sayısı, 2013 yılı sonunda yüzde 10’luk bir artışla 35 milyona yaklaştı. 2012 yılında 29 milyar dolar olan turizm gelirleri de, 2013’de 30 milyar doları aştı. Bünyesinde Bursa’nın yanı sıra Bilecik ve Kütahya’daki profesyonel turist rehberlerini de barındıran Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (BURO), Cafe Roof ‘ta verdiği bir kokteyl ile “21 Şubat Dünya Rehberler Günü”nde tüm rehberleri ve dostlarını bir araya getirdi.
Nice kutlamalara diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.