Hava Durumu

Nilüfer’de vandalizm

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 06:59
Fransız İhtilali sürecinde Henri Gregoire isimli din adamı Cumhuriyet Ordusu’nun bazı davranışlarını nitelemek için Vandal kelimesini kullanır.  
Henri Gregoire ordunun davranışlarını 45 yılında  Roma’yı yağmalayan Germen  soyundan gelen Slav kökenli Vandallar’a benzetir. 
Böylece Vandalizm kavramı doğar. Vandalizm bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.
Nilüfer’de yine bir Vandalizm hareketi görüldü. Bir heykel, çirkin saldırının hedefi oldu. 2011 yılında düzenlenen Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu’nda  Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan ve Konak Kültürevi önünde sergilenen “Özgür olmak” isimli  heykele saldırı düzenlendi.



Nilüfer’de bu heykellere üç ay içindeki lkinci saldırıydı. 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Bu yapılan sanata, kültüre saldırıdır. Bu eseri yapan sanatçıya saygı duymak gerekir. Ben bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri kınıyorum.” dedi.
Buradan bu hareketi kınıyoruz.

Uzlaşmak ve dinlemek


Toplumsal olarak bir türlü uzlaşan bir toplum olmadığımızdan yakınırız. Özünde köklerimiz olan imparatorluk bir uzlaşı üzerine kuruluydu.
Ama ne hikmetse bizler uzlaşıyı bir kenara bırakın dinlemeyi bile beceremiyoruz.
Çünkü başka bir görüşe tahammülümüz yok. Nasıl olur da başkasının aklına bizim düşüncemizden daha iyisi gelebilir ki?

Altın Karagöz başlıyor


Bu yıl 30.’su düzenlenen Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması bugün başlıyor. Bilindiği gibi yarışma Büyükşehir adına BKSTV tarafından organize ediliyor.
12 Temmuz’daki finallerle sona erecek olan 30. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na, bu yıl 23 ülkeden yüzlerce dansçı katılıyor.
Yarışma bugün 21.00’de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.