Hava Durumu

Necati Şahin BDK’daydı

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2014 08:16

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin seçim çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Şahin, haftasonu Bursa Düşünce Kulübü’nün(BDK) Büyükşehir Belediyesi’nin    Dobruca Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği aylık toplantısına katıldı.
Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İl Başkanı Metin Çelik, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Belediye başkan adayları Erkan Aydın, Ramazan Altunöz, Mustafa Bozbey ‘in de katıldığı toplantıda konuşan Necati Şahin, projelerini anlattı  “Yaptı” desinler diye düşünmeden hiçbir projenin altına imza atmayacaklarını belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Bursa’ya nefes aldıracak projelerinde ilk adımı AR-GE ve fizibilite çalışmaları ile atacaklarını ardından detay projelerle ilgileneceklerini ve operasyona başlayacaklarını belirterek şöyle devam etti:
“Yani düşünce ile başlanılan bir projede kendi iş hayatınız için yapacağınız işlerde yüzde 95 başarılı olursunuz. Ama düşünmeden direkt operasyondan başlanırsa, zaman kaybetmeyeyim bir an önce bir şey yapayım derseniz başarı şansınız yüzde 5 olur. Şu anda Bursa’da Büyükşehir icraatlarında durum böyle ve uygulanan yöntemin başarı şansı yüzde 5”  Necati Şahin yol haritasını AR-GE, fizibilite ve detay projeler üzerine kurgulamış. Bakalım bunları hayata geçirme fırsatı bulacak mı?

STUDY MİSSİON JAPONYA

Yalın felsefenin Türkiye’deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği tarafından düzenlenen “Study Mission Japonya” eğitim programı 4-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Toyota dahil beş fabrikanın yanı sıra Toyota Endüstri Müzesi de ziyaret edilerek, Toyota’nın önderliğinde dünyaya yayılan Japon iş felsefesi yalın düşüncenin ipuçları katılımcılarla paylaşılacak.Toyota’nın emekli üst düzey üretim ve geliştirme yöneticilerinin kurduğu ve ABD, Rusya, Çin başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde Toyota Üretim Sistemi (TPS) hakkında kapsamlı eğitimler veren Toyota Engineering Corporation (TEC) uzmanları programda yer alacaklar.
Üst düzey Yalın Enstitü Derneği danışmanı desteğinin de verileceği bu çok kapsamlı programda eğitimler ve fabrika ziyaretleri süresince anında Türkçe çeviri yapılacak. Eğitim gezisinde ayrıca, geleneksel Kyoto ve modern Tokyo’da Japon kültürünü gözlemleme fırsatı doğacak.
Sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşecek program, sanayiciler ve orta-üst düzey yöneticilere tavsiye edilirken mühendis kökenli katılımcıların en az beş yıllık iş deneyimine sahip olması bekleniyor.

ŞİRKETLERE DİKKAT!

14 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre anonim şirketler ile limitet şirketlerde yapılması gereken sermaye artırımı için az zaman kaldı. Buna göre, en az sermaye tutarının, anonim şirketler için 50.000 TL, limitet şirketler için ise 10.000 TL olması öngörülmüştür.Bu kapsamda; sermayesi 50.000 TL’nin altında olan anonim şirketler ile sermayesi 10.000 TL’nin altında olan limitet şirketlerin en geç 14.02.2014 tarihine kadar sermayelerini anılan tutarlara yükseltmeleri gerekmekte olup, söz konusu yükümlülüğü yerine getirmeyen şirketler 14.02.2014 tarihinden sonra fesih edilmiş durumuna düşeceklerdir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.