Hava Durumu

MÜSİAD ve Hasan Çepni

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 08:16
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) , 5 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kuruldu. Hayali “hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye”ydi.
Şu anda 11.000’i aşan üyesi, 45 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan, bir organizasyona dönüştü. Yurtiçinde 85 irtibat noktası bulunan, yurtdışında 5 aktif temsilci ile birlikte 63 farklı ülkede toplamda 159 nokta ile hizmet veren bir organizasyon.
MÜSİAD’ın Bursa Şubesi Nisan 1994’te kuruldu. Kurucu başkanlığını Nejat Beyeç yaptı. İlk genel kurulda da Osman Birkan başkan olmuştu. MÜSİAD Bursa Şubesi’nin başkanlığını 2010 yılından beri Hasan Çepni yapıyordu. Çepni dönemi MÜSİAD’da başarılı geçmişti. MÜSİAD Bursa ilk yurtdışı seyahatlerini onun döneminde yaptı. 5 yılda 30 ülke ziyaret edildi.  Üretim ve sektör zirveleri gerçekleştirildi. Raylı sistemlerde yüzde 30 yerli şartının konmasında aktif rol oynadılar. Tekstil Zirvesi’nde teşvikleri gündeme getirdiler.  Tarım Zirvesi yaptılar. Özetle Çepni dönemi aktif bir dönem  olarak belleklerde kaldı. 
MÜSİAD Bursa Şubesi dün Hilton Otel’de 18. Genel Kurulu’nu MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımı ile gerçekleştirdi.
Dün yapılan genel kurul sonrası Hasan Çepni, bayrağı Mustafa Gürses’e teslim etti. Çepni’ye hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyor, Gürses’e başarılar diliyorum.
Hasan Çepni, önceki gün gazetemizi ziyaret etmiş ve Sönmez Medya Grubu’na başkanlığı süresince vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.