Hava Durumu

Mükemmelliğe yolculuk başladı

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2015 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 08:10
“Mükemmelliğe Yolculuk” teması ile düzenlenen “13.Kalite ve Başarı Sempozyumu” dün başladı. Sempozyumun açılış konuşmaları bölümündeki  ilk konuşmayı KalDer Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay yaptı.
KalDer Bursa Şubesi ve BUSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği bu organizasyonun açılışında Elbay, KalDer’in kurumsal sosyal sorumluluk bazında hayata geçirdiği bazı projelere dikkat çektikten sonra, yıllardır KalDer’in toplam kalite mantığını iş ve sanayi dünyasına yerleştirmedeki mücadelesini bir kamp ateşi yakmaya benzediğini anımsattı ve şöyle dedi:
“Kamp ateşi sihirli bir şeydir. Kamp sırasında herkes hipnotize olmuş biçimde ateşin başında toplanır. Kamp ateşini bir yaşam felsefesine benzetebilirsiniz. Bu ateş ırk, cinsiyet, din ayrımı yapmadan herkesi yanı başına davet eder. Zengin veya fakir olmanız fark etmez. Dış görünüşünüzün önemi yoktur. Onun ormanı aydınlatacağım diye bir iddiası da yoktur. O ısıtır, kurutur, işaret verir, aydınlatır, yemek pişirir, su kaynatır, haşereleri kovar. Bugünlerimiz ve geleceğimiz için daha çok paylaşımlar, daha çok kamp ateşleri yakmamız dileğiyle.”
BUSİAD Başkanı Günal Baylan da bir refah toplumu olmanın önemli göstergelerinden birinin yaşam kalitesi olduğuna, sağlık, eğitim, adalet gibi alanlardaki kalitenin iktisadi kalkınmada ve yaşam kalitesinin oluşmasındaki rolüne değinerek “Bölgelerarası gelir farkının kapatılması önem taşımaktadır” dedi.
KalDer Başkanı Hamdi Doğan 20 yılda iletişim alanındaki değişim ve gelişime dikkat çekerek kavram değişikliklilerine değindi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay ise bilgi üretmenin yetmediğini önemli olanın onu katma değere çevirmek olduğuna işaret ederek, sertifikasyonun uluslar- arası alandaki önemine dikkat çekti ve kuralları uygulamanın dışında kural koyucu konumda olmak gerektiğine vurgu yaptı. Ulcay, Uludağ Üniversitesi olarak amaçlarının bilgi üreten ve eğitim veren birinci nesil üniversiteden; teknoloji ve üretim yapan ikinci nesil üniversiteye ve oradan da üretilen teknoloji ve hizmetin ilgili alanlarda katma değere dönüştüğü üçüncü nesil üniversiteye geçmek olduğunu söyledi.
Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da Kal Der’in iş ve yaşam kalitesi oluşması noktasında 13 yıldır Bursa’da vermiş olduğu mücadeleyi anımsatarak, “yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir bir kent olmak bizi marka kent yapar” dedi.
Daha sonra ana oturumda CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen  yönetiminde Türkiye'nin ilk CEO'su Sabancı Holding eski Ceo’su Hazım Kantarcı,  "Efsane Devrim Otomobili" mühendislerinden Halil Kaya Gedik'in kızı  ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik’in söyleşisini dinledik. Söyleşide ağırlıklı olarak eğitim sistemimizdeki sorunlara, özellikle de sürekli sistemdeki değişikliklere değinildi. 

Bursa Kalite Ödülü

2014 Bursa Kalite Ödülü bu akşam sahibini buluyor. Almira Otel  Balo Salonu’nda bu akşam saat 19:00’da Bursa Kalite Ödül Töreni gerçekleşecek.
Törende özel sektör alanında finale kalan Bürosit ve Yazaki firmaları ile, kamu alanında finale  kalan UÜ Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu ve Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışacak.
Ben şimdiden finale kalma başarısı gösteren bu dört kuruluşumuzu da kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.