Hava Durumu

Muhsin Amca’nın ardından

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 07:41
Bursa Hakimiyet’in 41 yıllık öyküsünü kitaplaştırırken, gazetenin Simavi Ailesi’nden alınış öyküsünü Muhsin İğmen’den dinlemiştim. Onun Merkez Bankası altındaki ofisinde buluştuk. Kahvelerimizi içtik. “Oğlum sen acıkmışsındır, Uludağ Kebapçısı’ndan kebap söyledim” dedi. Kebaplarımızı da yedik. Sonra eskilere gittik.Onu dinlemeye başladım. Rahmetli Ali Osman Sönmez amca ile başlayan, Celal Sönmez ile devam eden uzun bir öyküyü (arada bazı kayıt altına almadığımız anekdotları ile birlikte) keyifle dinlemiştim.
Zaman zaman buluşmalarımızda ANAP Bursa’nın kuruluş öyküsünden tutun da, Bursaspor’a kadar çeşitli yelpazelerdeki anılarını anlatırdı.
Muhsin İğmen’i ilk tanıdığımda yaklaşık 15 yaşındaydım. O zaman Filament fabrikası inşa halindeydi. O dönem babamın Muhasebe Müdürlüğü’nü yaptığı şirket Osmanlı Bankası İşhanı’nın 5. katındaydı. Bursa Erkek Lisesi’nden çıkıp,  babamın odasındaydım. İçeriye bir amca girdi. Babam (Orhan Kuter) “Bak oğlum bu Muhsin Amcan. Bizim Hukuk Müşavirimiz” dedi. Kalkıp, elini öptüm.
Nerede ise 40 küsur yıl olmuş. Geçtiğimiz yıl Flipper’da tatil dönemlerimiz aynı zamana denk gelmişti. Ağustosta da gazetenin kitabı için bir aradaydık. 
Muhsin İğmen benim için bir baba dostuydu. İlk şirketinin kurulduğu günden beri Sönmez Holding’in Hukuk Müşavirliği’ni yürüttü. Nerede ise tüm şirketleri o kurdu. 
Ayrıca Bursa’da birçok köklü ailenin de hukuk müşavirliğini yaptı. İki dönem Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 1994 yılında Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Gazetemiz Bursa Hakimiyet’in de tüzel kişi temsilcisiydi.
Kimse benim kusura bakmasın. Ama Muhsin İğmen, bir Bursa beyefendisiydi. Sayıları bir elin parmaklarıyla ifade edilecek değerlerimizden birisiydi. Yaşı ne olursa olsun, herkese ölçülü davranırdı. 
Muhsin Amca, sohbetleri arasında mutlaka çocukları Ali ve Akil’den de söz ederdi. Çocukları ile tanışmak onu son yolculuğuna uğrarken nasip oldu. Ali ve Akil’i hep Muhsin Amca’dan, Arzu ve Banu’dan dinlerdim. 
Evet Bursa, Muhsin İğmen’i son yolculuğuna uğurladı. Ailesi, dostları, arkadaşları, kardeşleri, herkes ona veda etti.
Muhsin Amca ışığın bol olsun diyorum.
Bu arada altmış yıllık eşi Yücel Teyze’ye, oğulları Ali ve Akil kardeşlerime ve torunu Asya’ya başsağlığı diliyorum.
Başımız sağ olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.