Hava Durumu

MMO ve genç mühendisler

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2015 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2015 08:37
Akademik odaların temel işlevlerinden birisi de geleceğin üye adayları olan genç meslektaşlarının gelişimine katkı koymaktır. Bu noktada kentimizde en başarılı odalardan biri de Makina Mühendisleri Odası’dır. Oda Başkanı İbrahim Mart ve çalışma arkadaşları eğitim konusuna büyük önem vermekte ve çok sayıda eğitimi hayata geçirmektedir.
Bu yılda TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasındaki protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Öğrenci  Bitirme Proje Yarışması sonuçlandı.
MMO Bursa Şubesi yarışma jürisi Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinin danışman öğretim üyeleri desteğinde Bursa’daki çeşitli sanayi kuruluşlarında hazırladıkları 25 projenin sunumlarını titizlikle dinledi ve yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren projeleri belirledi.
Ödül töreninde konuşan MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı. Uludağ Üniversitesi’nde kalitenin her geçen gün arttığını belirten Mart, projelerin mühendislik eğitiminin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. 
Bitirme projesini desteklemesinden ve kamuoyuna duyurmasından dolayı MMO Bursa Şubesi’ne teşekkür eden Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr.Erdal Emel, bütün öğrencilerin projelerinin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.
“Bitirme Projesi Yarışmaları”nda ödül alan proje ve projeleri hazırlayan öğrenciler şöyle:
“Birinci ‘World Class Manufacturing lojistik ayağı kapsamında üretim lojistiği’ Gülcan Çağlar, Sibel Fidancan, Tarık Saydıran; ikinci  ‘Yeni proje devreye alma sürecindeki hataların yönetimi’ Sabri Özdemir, Betül Büşra Babalıklı ve üçüncü ‘Spesifik ambalaj optimizasyonu’ Gökçen Altıparmak, Barış Özkan, Aylin Şen.”
Genç mühendislerimizi ve etkinliğin mimarı MMO’yu kutluyorum.

Neriman Bale Okulu 31. yıl resitali

Kentimizi bale ile bundan 31 yıl önce Neriman Bale Okulu tanıştırmıştı. Bu yıl 31. gurur yılını yaşayan Neriman Bale Kursu, bu sene de öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları ile sahneye koyduğu danslarla izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Neriman Bale Kursu öğretmenleri tarafından 9 ayda hazırlanan gösteri, bu yıl Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına düzenlendi. İki perdeden oluşan resitalde, her sene olduğu gibi bu sene de parmak
ucunda ilk deneyimini yaşayan genç balerinler, ‘’Parmak ucunda ilk dans’’ ile seyircilere merhaba dediler. Dünya klasiklerinin de sahnelendiği resitalde E.A Hoffmann’ın ‘Fındıkkıran ve Kral Fare’ masalından M. Petipa tarafından baleye uyarlanmış olan ‘‘Fındıkkıran’’ balesi büyük beğeni topladı.
Her sene farklı bir sivil toplum örgütü yararına yapılan ve bu yıl 31. yılını kutlayan Neriman Bale Kursu’nun Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına gerçekleşen resitalinde, Neriman Bale Kursu kurucusu N.Neriman Bekiroğlu, gecenin sonunda 2014-2015 yılında lise ve orta dönemden mezun olan balerinlere diplomalarını takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.