Hava Durumu

MMO’nun 60. yaş gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2014 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2014 08:02
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, MMO’nun 60., Bursa Şubesi’ninj 44. kuruluş yıldönümü Crowne Plaza’da düzenlenen bir geleneksel gecede  kutlandı. Geniş katılımlı gecede, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina mühendisleri onur plaketi ile ödüllendirildi.
Gecede yaptığı konuşmada TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart,  bilimsel teknik mesleki temeller, demokrasi, insan hakları, barıştan yana, ülke ve toplum yararı gözeten ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle dedi:
“TMMOB’a bağlı 24 meslek odasından biri olan MMO, yaygın örgütlü yapısı ile ülkemizin en etkin meslek örgütlerinden biridir. MMO ülkemizin sanayileşmesinde ve kalkınmasında 60 yıllık bir çınar, demokrasi mücadelesinde 60 yaşında bir gençtir. Şube olarak, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel etkinler düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz.” 
Konuşmasında Mart,  ayrıca Türkiye’nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu sorunlar karşısında aciz kalan siyasi iktidar her geçen gün ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor. Bu süreçte, sanayi ve tarımda çözülme ve tasfiye süreci hızlandırılıyor.”

Biçen: “Asansör  bakımları zorunlu”

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Biçen, BUTTİM’deki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Abdullah Biçen özetle  şunları söyledi:
“Bizler de BUTTİM Yönetimi olarak 2015 yılı için oluşturduğumuz stratejik plan ve yol haritalarımızı değişen koşullara göre güncelleyerek, çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu arada teknik birimlerimizin verdiği raporlar çerçevesinde, her yıl düzenli olarak yapılan periyodik bakımlarımız da çeşitli lokasyonlarda devam etmektedir. İşte, bu çalışmalarımızdan biri de, Bursa’nın en süratli ve en modern asansörlerinden biri olan BUTTİM Plaza asansörlerinin bakımıdır. Her biri saniyede bir kat çıkma özelliğine sahip, bu asansörler tek tek bakıma alınmaktadır. Asansör facialarının sık sık gündeme geldiği ülkemizde bizler, sakinlerimizin kat çıkış güvenliklerini birinci planda tutarak bu bakımları yapmaktayız. Kuşkusuz bu bakımlar sırasında bazı asansörler bir süre kullanılmamaktadır. Bu konuyu da BUTTİM sakinlerinin son derece doğal karşıladığı ve yapılan çalışmaların kendi güvenlikleri için olduğunun farkındalığını yaşadıkları noktasında bir tereddüdümüz yoktur.”

Fatma  Durmaz’a  Polonya Fahri Konsolosluğu

Durmazlar Holding sahiplerinden Fatma Durmaz Yılbirlik, Polonya’nın Bursa Fahri Konsolosu oluyor.
Bu önemli görev için perşembe günü Hilton Oteli’nde bir resepsiyon veriliyor. 
Bu resepsiyonda Polonya’nın Türkiye Büyükelçisi Mieczysław Cieniuch, Fatma Durmaz Yılbirlik’e Polonya’nın Bursa Fahri Konsolosluk belgesini takdim edecek.
Fatma Durmaz Yılbirlik’i  kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.