Hava Durumu

Metin Feyzioğlu diye biri

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2015 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2015 07:01
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu Facebook’undan Bursa’daki ziyaretini şöyle duyuruyordu:
“Bursa’da Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin düzenlemiş olduğu ‘19. Eğitim Şûrası ve Öğretim Birliği Yasası’ konulu konferansta öğretmenlerimiz, meslektaşlarımız ve yurttaşlarımızla buluştuk.”
Anımsayacağınız gibi TBB Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, Bursa’da Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin düzenlemiş olduğu “19.Eğitim Şûrası” kararlarının tartışıldığı panelde  Eğitim İş ve Eğitim Sen genel başkanlarıyla birlikte konuştu.
Bursa Akademik Odalar Birliği konferans salonunu ağzına kadar dolduran çok sayıdaki eğitimci, hukukçu ve aydının buluştuğu bu panelde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu büyük ilgi gördü.
Prof.Dr.Metin Feyzioğlu ile yaklaşık bir güne yakın zaman geçirdik. Kendisinin bende bıraktığı intibalar kısaca şunlar oldu:
“Karizmatik bir kişiliği var. Sorulara çok akıllı yanıtlar veriyor. Her konuyu konuşup, tartışabiliyorsunuz. Bu genelde sağlıklı, oturmuş bir dünya görüşünün varlığının göstergesidir. Entelektüel birikimi yüksek. Sakin, barışçıl, yanıtlarında açık kapı bırakmayan, kendisini dinlettiren ve de en önemlisi büyük bir sabırla karşısındakinin dinleyen bir kişilik. Liderlik özelliklerini kendinde barındıran bir çağdaş figür.”
Sanıyorum  siyaset alanında da liderlik özelliklerinden ve birikiminden yararlanılması gereken önemli bir isim.

Panelden notlar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, panelde yaptığı konuşma sonrası eğitim ve onun dışındaki alanlarda sorulan soruları da yanıtladı. Benim ilgimi çeken bazı görüşlerini de paylaştı.
Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Türkiye’nin kuzeyinde Ukrayna, güneydoğusunda Irak, Suriye, Mısır ve de Filistin ile Libya süratle devletsizleştiriliyor. Böyle bir ortamda herkes devlete sarılmak zorundadır. Bu tehlikeyi herkes görmelidir. İnsanlar ırklarını, ebeveynlerini ve dinlerini seçemezler. (Bu sözü ondan duymak büyük keyif verdi). Etnik ve dini(mezhepler üzerine kurulu) devletler yok olup, gider. Bunu kurmaya kalktığınızda devletsizleşirsiniz.
20’ye, 20 bir karonun içinde durursanız kaybolursunuz. Önünüzde, arkanızda, yanınızda olanlarla benzeşen noktalarda buluşmanız gerekir. Asla umudunuzu yitirmeyin. 
Anadilde eğitim konusu kavramların karıştırıldığı bir konudur. Devletin anayasada belirlenmiş resmi dili vardır. Eğitim bunun üzerine kurulmalıdır. Bunun dışındaki anadillere yönelik çalışmaları devlet yapmamalıdır. Ama bunun yapılması için gerekli ortamı sağlayıp, yapmak isteyenleri engellememelidir.
Karma eğitim konusu ilginçtir. Gelişmiş ülkelerin üniversitelerinde 0-8 yaş arası çocukların oyuncaklarındaki kız oyuncağı ve erkek oyuncağı ayırımının ileride cinsel ayırımcılığa neder olduğu ve kadına yönelik şiddetin temellerinden birini oluşturduğu gerekçesiyle, kız ve erkek çocuğun birlikte oynayacağı oyuncaklar planlanıyor. Biz ise neyi konuşuyoruz. Karma eğitim bir sosyalleşme alanıdır. Tartışılmaz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.