Hava Durumu

Lale Karabıyık ile

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 04:53
Prof.Dr.Lale Karabıyık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili aynı zamanda da TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu Üyesi.
Karabıyık, ailece değil sülalece siyasetin içinde olan bir ailenin üyesi. Yanlış anımsamıyorsam ailesindeki dördüncü milletvekili iki amcası ve bir akademisyen yengesi de daha önceden milletvekilliği yapmıştı.
Pazar akşamı Lale Karabıyık ile karşılaştık. Uzun bir sohbet olanağımız oldu. Karabıyık gündüzleri genel başkanla beraber Anadolu’yu gezdiklerini, geceleri de mecliste nerede ise nefes almadan çalıştıklarını söylüyor.
Lale  Hanım’a bu olağanüstü günlerdeki iktidar muhalefet ilişkilerinin nasıl gittiğini sordum. Şunları anlattı:
“İktidarın yeterli çoğunluğu olmasına rağmen, bu dönemde geçirmek istedikleri yasaları muhalefetin de oyları ile birlikte geçirmek istiyorlar. Bu noktada bir işbirliğimiz var. Bu sürecin ne kadar samimi olduğu ve ne kadar devam edeceğini bilmiyorum. Ama bu biçimdeki çalışmalar ile yasalardaki bazı eksikliklerin giderilmesi noktasında ana muhalefet olarak etkin katkılar koyuyoruz. Burada önerilerimiz değerlendiriliyor. Bu demokrasi açısından olumlu bir gelişme.”
Lale Karabıyık’a üniversiteyi özleyip, özlemediğini sordum. O soruyu da şöyle yanıtladı: 
“27 yıl hocalık ve yöneticilik yaptım. Üniversiteden sadece öğrencilerimi özlüyorum.”

Türkçe Yaz Okulu

Ülkelerinde Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, bu hafta Bursa’da buluştu. Yunus Emre Enstitüsü ’nün düzenlediği etkinlikle bu öğrenciler ‘Türkçe Yaz Okulu’na katıldı.
Yunus Emre Enstitüsü’nün her yıl düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” programları, yurtdışındaki Türkoloji bölümlerinde Türkçe öğrenenlerin ülkemizi tanımalarına olanak sunuyor.

Ar-Ge ve Bursa OSB



Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB, aynı zamanda önemli bir Ar-Ge merkezi.
Bünyesindeki 17 Ar-Ge merkeziyle Bursa’daki Ar-Ge merkezlerinin yarısına yakınını sınırları içinde barındırıyor.  Bursa OSB, Türkiye’deki birçok ili de geride bırakıyor. 
Bursa OSB’deki Ar-Ge merkezlerinin 12’si otomotiv ve yan sanayi, 3’ü makine ,  2 ‘si ise tekstil sektörü üzerine.
Bu haliyle Bursa OSB diğer OSB’lere de doğru bir model oluşturuyor. Bursa OSB YKB Hüseyin Durmaz, 2023 hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söylüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.