Hava Durumu

Kusura bakma dünyam

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2016 04:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 04:58
Evrende her şey dengeler üzerine kuruludur. Bu dengeler bilinen, ya da bilinmeyen yasalar oluşturur. Yasalar bilerek ya da bilmeyerek ihlal edildiğinde de dengeler bozulur. Bu evrendeki her alanda böyledir.
Haiti’de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Matthew Kasırgası, 225 kilometre hızla ABD’ ye ulaştı. ABD’de dört  eyalette OHAL ilan edildi. Yetkililer, 2 milyon kişiye “Evlerinizi boşaltın” dedi.
Evet, evrenin oluşumundan, galaksilerin oluşumuna; galaksilerden, yıldızların ve gezegenlerin oluşumuna, oradan da sistemlerin oluşumuna kadar her şey dengeler üzerine kuruludur.



Dünyamızdaki yaşam da belirli dengeler altında sürer. Yaşamı oluşturacak dengeler sağlandığında yaşam devam eder.
Bizler içinde yaşadığımız doğada uygarlığı, kırarak, dökerek, doğayı tahrip edip, onun dengelerini bozarak kurmaya çalıştık ve çalışıyoruz.
Charles Darwin der ki “Doğaya ayak uyduran türünü devam ettirir. Ayak uyduramayan ise yok olur”.
Dünyadaki tüm canlılar içgüdüleri ile içinde bulundukları ortama uyum sağlayarak türlerini devam ettirir. Sadece insanoğlu, doğayı kendine uydurmaya çalışır. Bu saçma egonun sonu ise süper kasırgalar, birbirine geçen mevsimler, ozon delikleri ve global ısınmadır.

Kilit taşı ve dünya



Bir lentonun, bir kemerin, bir tonozun tepe noktasına yerleştirilen taşa kilit taşı denir.  Kilit taş üzerine binen ağırlık kadar aşağıda ve yanda bulunan taşlara basınç yapar. Komşu taşlar da bu basıncı toprağa iletir.
Bu kilit taşı çekildiğinde yapı, kubbe, kemer veya köprü çöker. Dünyanın kilit taşı da atmosferdeki karbondioksit oranıdır. Bu oranın dengesi bozulduğunda dünyasının ekosistemi bozulur. Sona doğru bir adım daha atılır.

Küresel ısınma

Hunharca kullandığımız dünyamızda, fosil yakıtların aşırı kullanımı sonucu atmosferdeki karbondioksit oranının yükselmesi, ozon tabakasının delinmesi, sera etkisi beraberinde küresel ısınmayı getirdi.
Dünyanın oluşumundan 1900 yılına kadar atmosfere salınan karbondioksitten daha fazlasını son yüzyılda saldık.
Artık buna dur diyelim. Yoksa sonumuz gelecek
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.