Hava Durumu

Kültürpark ve Reşat Oyal

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 07:58
Şu anda Bursa’nın göbeğindeki akciğeri Kültürpark.  40 hektarlık büyüklüğü ile Bursa’nın en önemli parkı. 170 bin metrekarelik alanda tam 6 bin ağaç. 
6 Temmuz 1955’te zamanın Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından hizmete açılan Kültürpark, 1963’te ilk kez düzenlenen “Bursa Festivali” ne ev sahipliği yaptı.
Reşat Oyal 1954-1960 yılları ararsında Bursa Belediye Başkanlığı yaptı.
Dün Rudef (Rumeli Dernekleri Federasyonu) Başkanı Şuayip Toprak ile sohbet     ederken,  Reşat Oyal’ı andık. Reşat Oyal bir gün Şuayip Toprak’ın ağabeyi Osman Toprak’ı çağırır.
Ona şöyle der:
“Osman bu Kültürpark’ı sahiplenmek gerekir. Gelin bu işe sahip çıkın. Yoksa 40-50 yıl sonra buralar beton yığınına dönecek. Burası ışıklandırılsın, insanlar gelip, gitsinler. “
Böylece Osman Toprak ve kardeşlerinin kuruculuğunu yaptığı Ender Çay Bahçesi doğar. 
Reşat Oyal’ın ileri görüşlülüğünü görüyor musunuz? 
60 yıl sonra bile onu saygıyla anıyoruz.
Saygı ve rahmetle.

Kuşbakışı Riga

Letonya’nın başkenti Riga. Bu kent UNESCO tarafından 2014 yılı Kültür Başkenti seçildi. Bu nedenle Letonya çeşitli ülkelerde “Kuşbakışı Riga” isimli bir fotoğraf sergisi düzenliyor.
Bu sergi Ankara’da açılacaktı. Ama Letonya’nın Bursa Fahri Konsolosu Yavuz İskenderoğlu  büyükelçiliğe Bursa’nın Osmanlı’nın ilk başkenti olduğunu anımsattı. Ve sergiyi Bursa’da açabileceklerini dile getirdi. Konu büyükşehir ile görüşüldü ve Başkan Altepe de konuya sıcak baktı.
Büyükelçilikten de sonunda onay geldi ve “Kuşbakışı Riga” fotoğraf sergisi bugün saat 17:00’de Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde açılacak.
İlgili ve meraklılar programlarına kaydetsinler.

BUSİAD’dan Cumhuriyet Konseri

BUSİAD , Türkiye’de kurulmuş ikinci SİAD. Dolayısıyla birçok konuda öncülük ve liderlik misyonlarını üstlendi.
Şimdi de BUSİAD bir geleneksel etkinliği daha başlatıyor. BUSİAD’ın Geleneksel Cumhuriyet Konseri’nin ilki bugün Almira Otel Balo Salonu’nda yapılacak.
Bundan sonra BUSİAD her yıl bu konserlere devam edecek. Hem Cumhuriyetimizin yeni yaşı kutlanacak, hem de şehitlerimiz anılacak. 
BUSİAD Başkanı Günal Baylan “Bundan sonra BUSİAD olarak her yıl Cumhuriyet Konseri düzenleyeceğiz. Hem Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutlayıp, şehitlerimizi anarken, hem de klasik müziğin farkındalığının artırılmasına da katkı koymayı düşünüyoruz. Cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkmak bu toplumdaki herkesin borcu ve gö-revidir.” dedi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.