Hava Durumu

Konuralp Başol’un ardından

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 07:53
Her kentin özel insanları vardır. O insanlar yaşadıkları kent içinde mesleklerinde saygın olmanın dışında, topluma katma değer yaratan işlerde de ellerini taşın altına koyarlar.
Ben Op.Dr.Konuralp Başol’u  uzun yıllar önce tanıdım. Kendisi Bursa’nın ilk beyin cerrahıydı. İlklerde öncülük yapmayı severdi. Kentimizin ilk özel hastanesi olan Konur Hastanesi’ni kurdu. Özel sağlık kuruluşları ile ilgili yasaların oluşturulmasında önemli katkıları oldu. 
Bursa sosyal yaşantısı içinde etkin bir isim olan Başol, Uludağ Rotary Kulübü, Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurucularındandı. Ayrıca, BUSİAD ve birçok STK’nın da üyesiydi.
O kadar yoğunluğu içinde üşenmez okuduğu ve etkilendiği kitapların özetlerini çıkarır. Onları basar ve  dost bildiklerine gönderirdi.
Evet, değerli insanı dün uzun süredir tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi’nde 75 yaşında kaybettik.
Bursa’nın başı sağ olsun. Ailesine de başsağlığı diliyorum.
Sizlere Konuralp ağabeyin kendi kaleme aldığı hayat öyküsündeki son satırları aktarmak istiyorum:
“Bir zamanlar biz de SÜLEYMAN idik, 
Ateşe, rüzgara hükümran idik, 
Zannetme ki SULTAN SÜLEYMAN idik, 
Tersanede körükçü SÜLEYMAN idik.”

Dünya mirası ve Bursa

Toplum olarak bazı alanlardaki farkındalıklarımız yok gibidir. Bunlardan biri de tarihi eserler üzerinedir. Tarihi eski ve tarihi eserleri bol bir ülke olduğumuz için, bunun öneminin farkında değilizdir.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne Bursa Hanlar Bölgesi ile Cumalıkızık Köyü tarihi alanları kabul edildi.
Şimdi, Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu tarafından  çeşitli kesimlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
“UNESCO Dünya Mirası Bursa” konulu bilgilendirme konferanslarının ilki, Bursa Şehir Kütüphanesi’nde başladı. 
Bu konferanslara muhtarlar, okul müdürleri, cami imam-hatipleri ve  sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları katılıyor.
Toplantılarda, “Dünya mirası olmanın kente faydaları nelerdir, miras listesinden çıkarılmak mümkün mü, Bursa’nın UNESCO’ya karşı bundan sonraki sorumlulukları nelerdir?” gibi konular masaya yatırılıyor.

Rekorun parçası olmak

Mudanya Belediyesi 30 Ağustos’ta 460 kişiyle bir dünya rekoru kırmaya çalışacak. 
Bu etkinlikte Kumyaka’da 460 kişi deniz içinde barışın sembolünü oluşturacaklar.
Etkinlik ile ilgili olarak Mudanya Belediyesi bir kampanya başlattı. Bu etkinliğe katılmak isteyenler 25 Ağustos 2015 tarihine kadar Mudanya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’ne başvurabilecekler.
Böylece Mudanya’dan tüm dünyaya barış sesi yükselecek.
İlgilenenlere duyurulur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.