Hava Durumu

Kenan Bengü’den Şiir Kütüphanesi’ne

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 08:05
Kenan Bengü, Türk sporunda önemli bir isim. Yıllarca voleybol milli takımımızda görev yapmış, Bursa’da Sönmez Filament’in voleybol liglerinde fırtına gibi estiği dönemde voleybol oynamış bir spor adamı.
Tüm bu özeliklerinin dışında Sevgili Kenan ile Anadoluhisarı Spor Akademisi’nde dört yıl boyunca aynı sınıfta okuduk.  Ayrıca babası Memet Bengü okulda hocamızdı. Spor dünyasında Memet Bengü olarak tanınan bu değerli hocamız edebiyat dünyasının Memet Fuat’ıydı. 
Ayrıca, üvey oğlu olduğu Nazım’ın şiirlerindeki ve kitaplarında “Memet Fuat”. 
Bildiğiniz gibi Nilüfer Belediyesi  Nazım Hikmet adını Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yaşatıyor. Bu merkezde bir de Memet Fuat Kütüphanesi oluşturuldu. 
Önceki gün Nazım Hikmet Ran’ın torunu ve Memet Fuat(Bengü)’ın oğlu Kenan Bengü, kendi koleksiyonunda yer alan yaklaşık 3 bin şiir kitabını Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’ne bağışladı. 
Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Beril Tanaçan Ünler, Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’ni ziyaret eden Kenan Bengü’ye, Memet Fuat’ın özel tasarım portresini hediye ederek  verdiği destek için teşekkür etti. 
Daha sonra da babası Memet Fuat adına açılan kitaplığı inceleyen Kenan Bengü, Şiir Kütüphanesi’nin arşivinin geliştirilmesi için katkılarının süreceğini belirtti. Bengü, dedesi Nazım Hikmet’in Piraye için yazdığı tüm şiirlerin tek çatı altında toplanmasını istedi. 

Kayak öğretmenleriyle

Kültürpark’taki Bursa Gazeteciler Cemiyeti lokalinde Bursa medyası, kayak öğretmenleri ile bir  araya geldi.
1968 yılında kurulan Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği, 252 üyesi, Kayseri ve Erzurum’da temsilcilikleriyle köklü bir kuruluşumuz. Ayrıca ülkemizdeki ilk dağcılık kulübü de 1932 yılında Bursa Dağcılık Kulübü, aynı zamanda Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk başkanı olan Musa Ataş tarafından kurulmuştu. Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği, Dünya Kayak Öğretmenleri Birliği ISIA’nın da üyesi.
Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği bir ilki gerçekleştirdi ve 1968 yılından beri ilk kez Bursa’daki medya ile bir araya geldi. Bu girişiminden ötürü Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta ve yönetimini kutluyorum. 
Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olarak Uludağ, adeta sahibinin olmadığı bir yerleşim yeri. Bir tarafında Orman Bakanlığı, bir tarafından Turizm Bakanlığı, diğer tarafında Bursa Büyükşehir Belediyesi. Evet, 7 Kocalı Hürmüz gibi.
Bilindiği gibi Uludağ bir taraftan magazin yüzüyle gündeme gelirken, zenginlerin mekanı olarak algılanıyor. Bir taraftan Kongre Turizm Merkezi olarak konumlanmaya çalışılıyor. Bir taraftan günü birlikçiler için “et-mangal” anlamı ifade ediyor. Halbuki Uludağ, Türkiye’nin ilk ve en büyük “Kış Turizmi ve Spor Merkezi”.
Bu çok başlılık Uludağ’da kayak sporu için en önemli konu olan Kayak Pistinin Güvenliği noktasında bazı tehditleri oluşturuyor. Olimpik sporcusu da, usta kayakçısı da, ilk kez kayağı ayağına takan yanında kayak hocası olanı da veya kendi kendine ilk kez kayağı ayağına takanı da aynı pistte kayıyor. Pistlerin bakımı konusunu ve suni kar konusunu bir kenara bırakıyorum.
Bu uzun konuyu birkaç başlığı ile anımsatalım dedim.

İMO’nun  balosu

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, odanın 60. yılını bu akşam düzenleyecekleri bir balo ile kutluyorlar.
İMO’nun bu geleneksel gecesi saat 19:00’da Crowne Plaza’da gerçekleşecek.
İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız nezdinde tüm inşaat mühendislerimize güzel bir gece diliyorum. 
Gecede ayrıca meslekte 25-40 ve 60. yılını dolduranlara plaket verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.