Hava Durumu

Kemal Akkoç ve 45. yıl

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 07:46
Onu Bursa halkı Kültürpark içinde önüne koyduğu şövalyesinde  çizdiği portrelerle tanıdı. Bir karikatürist tam 40 yılı aşkın bir süredir, Bursa Kültürpark içinde karikatür çiziyor. Sanırım bir rekor bu. 
Kemal Akkoç yaşamını adadığı karikatür ve sanat çalışmalarını son yıllarda Eker Süt desteğiyle oyunlaştırdığı “Sütlaç Sov”u ilkokullarda 10 yılı aşkın bir süredir sürdürürken, Kültürpark’taki çalışmalarını da aksatmıyor.
Kemal Akkoç, 1949 Erzincan’da  doğdu. Erzurum Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. 1972’de Erzurum’da ilk kez, Devlet Güzel Sanatlar Galeri’sinde ilk karikatür sergisini açtı. O günden bugüne çok sayıda karma ve kişisel sergiye ,imza attı. 1975’te Vercelli / İtalya’da bir karikatürü “Altın Madalya” aldı. 
1977 ‘de Tolentino / İtalya’da bir karikatürü  “Dünya Karikatür Müzesi”ne alındı. Çeşitli yarışmalarda ulusal ve uluslararası platformda dereceler aldı.
Fotoğraf ile de ilgilenen sanatçı bugüne kadar 10’un üzerinde de fotoğraf sergisi açtı. Başta Bursa Hakimiyet olmak üzere çeşitli yerel gazetelerde uzun yıllar karikatür çizdi. 
Evet, Kemal Akkoç’un bu yıl 45. sanat yılı. Kendisini kutluyorum.

Ahmet Hamdi Usta’nın vedası

Bursa’da 6 yıldır Vali Yardımcılığı yapan Ahmet Hamdi Usta bilindiği gibi İstanbul Vali Yardımcılığı’na atandı. Kendisi bir veda mesajı yayınladı. Bazı bölümleri  sizlere iletmek istiyorum:
“Valilerimin talimatları doğrultusunda yaptığım çalışmalarımdaki ana unsur ise; paylaşımcı, sonuç odaklı, consensus ve ortak aklın sonucu olan çözümler üretmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum. 
Bursa’da iki valiyle çalışma fırsatı buldum. İlk Valim’in tecrübesi, şimdiki Valim Sayın Münir Karaloğlu’nun ise liderliği, kuşatıcı vizyonu, pratik ve çözüm odaklı çalışma prensipleri benim ve Bursa’nın en büyük şansıydı diye düşünüyorum. Onlar güvendi, görev verdiler, biz de yukarıda belirttiğim prensipler içerisinde hizmet etme gayreti içerisinde olduk ki  güven ve teveccühlerine minnettarım. 
Bursa’da görev yaptığım süre içerisinde Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in, Sayın Milletvekillerimizin, Vali Yardımcısı ve Kaymakam Mülki İdare Amiri Meslektaşlarımın, Adli ve Askeri Erkânın, Siyasi Partilerimizin, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızın, Üniversitelerimizin, bana bağlı olsun olmasın tüm kamu kurum ve kuruluşları yönetici ve personellerinin, BTSO, Borsa, OSB’ler ile Sanayici ve İşadamı Derneklerimizin, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, Sivil Toplum Örgütlerinin ve siz Bursalı hemşerilerimizin büyük desteğini gördüğümü şükranla ifade ediyorum.” 

Aydın ve Kurşunlu Balıkçı Barınağı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kurşunlu Balıkçı Barınağı’nı ziyaret edip, Kurşunlu Balıkçılar Kooperatifi üyeleri ile sohbet etti.  Kurşunlu Köyü Balıkçılar Kooperatifi üyeleri, Balıkçı Barınakları Yönetmeliği’ne göre Kurşunlu Balıkçı Barınağı’nın kendilerine verilmesi gerektiği belirtilerek, kayıklarını koyacak yer bulamadıklarını, balıkçıların kayık bağlaması gereken yerde lüks yat ve teknelerin bulunduğu söylediler.
Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Burhan Karakaya, “Her türlü yasal hakkımız olan barınakta lüks yat ve tekneler duruyor. Biz geçimimiz için denizden tuttuğumuz balıkları karaya çıkarmak için kayığımızı yanaştıracak yer bulamıyoruz.” diye dert yandı.
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da konuyu en kısa zamanda TBMM’ye taşıyacağını belirtti.
İlginçtir çok uzun yıllar önce bir haber yapmıştım. O zaman Kafkas’ın sahibi Atilla Tatveren, oraya balıkçı barınağı yapılması için çırpınıyordu. Şimdiki durumu görse herhalde üzülürdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.