Hava Durumu

Karma Sergi üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2014 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 08:18

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı ile Bursa Nar Seramik ve Sanat Derneği’nin, Şefik Bursalı Sanat Galerisi’ndeki Karma Sergi  açılışı güzel geçti.
Serginin açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık,          Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Aziz Elbas, BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ve sanatçılarla, sanatseverler katıldı.
 Serginin açılışında emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara bazı teşekkür plaketleri verildi. Bunlardan bir tanesi de bendenize verildi. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Serginin ardından Anatolia Otel’de bir akşam yemeği yenildi. Dün de bir atölye çalışması gerçekleştirildi.
Sergiyi 3 Temmuz’a kadar gezebilirsiniz.

53 sanatçı, 53. Festival

53.Bursa Festivali kapsamındaki Karma Sergi, tesadüfen 53 sanatçının eserlerinin buluştuğu bir sergiye dönüşmüş. Bu sergide eserleri bulunan sanatçıların isimlerini sizlerle paylaşmak istiyor ve onlara teşekkür ediyorum.
“Abdullah Şengörenoğlu, Arzu Karayel, Hatice Aktürk, Ayfer Demircioğlu, Aylin Dönmez, Ayşen Kaya, Aysun Yıldırım, Banu Biçen, Barış Gençler, Berrin Buzcular Yılmaz, Altuğ Balcıoğlu, Cem Değirmencioğlu, Çiğdem Karayel, Elif Tuğçe Demir, Esen Küçük Aykut, Eser Erdal Yüksel, Evrim Sırmalı Şahin, Faik Agayev, Fatma Çelebi, Furkan Payaş, Gözen Gedikoğlu Köroğlu, Uğur Köroğlu, Gül Seray Artut, Gülden Atamer, Gülşen Kıbrıslı, Gülser, Aktan, Gülsün Erbil, Hakan Asiltürk, Huri Aykut Güler, Hüseyin Rüstemoğlu, İnci Aykut, İpek Candaş, Kenan Böğürcü, Lale Aghayeva, Ürek, Mehmet Çevik, Mennan Algan, Mihrişah Bulut, Orkide Alakoç, Müge Caferoğlu, Onur Hastürk, Pelin Özer,Şaban Okan, Serap Değişmez Efe, Sezin Türk Kaya, Sibel Demiryakan, Simla Uğur, Tolga Şenol,Zehra Değişmez, Zeynep Uruç, Zuhal Cengiz, Ercan Altay, Nurdan Gülsoy, Mualla Şahin”

Arzu Karayel ve Bursa

Arzu Karayel, Bursa sanat ve sosyal yaşantısından tanıdığımız saygın bir isim. Kendisi şu anda Nar Seramik ve Sanat Derneği’nin başkanlığını yapıyor.
Geçtiğimiz yıl bu dernek Floransa’daki bir sanatsal etkinliğe katılmış ve büyü ilgi görmüştü.  Etkinlik hem Türk-İtalyan ilişkilerine katkı koymuş, hem de Bursa’nın tanıtımı noktasında rol oynamıştı.
Arzu Karayel, bu etkinlik sırasında Floransa’nın simgelerinden biri olan ünlü Duomo Katedrali ile Bursa’nın simgelerinden Karagöz ve Hacivat’ı aynı çerçevede gösteren bir çalışma yaptı.
İşte, bu Bursa açısından önemli bir olay. Bir kentin sanatçısının, kentin tanıtımı noktasında koyabileceği önemli bir katkı.
Arzu Karayel’i kutluyorum.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.