Hava Durumu

Karademir: “Destek bekliyoruz”

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2015 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 08:49
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Karademir hoca ile dün sabah biraz sohbet ettik.  Bilindiği gibi Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksekokul ile kuruldu.
Bu üniversitemiz bir türlü kampusuna sahip olamadı. Bu konuda çeşitli sıkıntılar yaşandı. En son Kestel’de 44 parselden oluşan bir alanda kampus için çalışmalar devam ediyor.
Rektör Prof.Dr. Arif Karademir, 44 parselden , 30’unun kamulaştırılmasının yapıldığını ve paralarının ödendiğini belirterek “ Ankara’dan sağladığımız 30 milyonluk kaynağın 20 milyonu ile bu 30 parselin ödemelerini gerçekleştirdik. Geride kalan 14 parselin de sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Bu noktada tüm Bursa’nın desteğini bekliyoruz. Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi, Bursalılar’ın desteğini istiyor.” dedi.
Evet, Rektör Karademir’e sahip çıkmalıyız. Sonuçta o kendisi için bir şey istemiyor. Büyük umutlarla kurulan başında olduğu Bursa Teknik Üniversitesi’nin sağlıklı bir kampusa kavuşması için çaba gösteriyor.
Kanımca bu çabaya saygı duyulup, sahiplenilmeli. 

Balkansiad terörü lanetliyor

Terör canımızı acıtmaya devam ediyor. Suruç’ta vatandaşlarımızın katledilmesiyle başlayan süreçte bir ayda asker ve polis şehitlerimizle, sivil vatandaş kayıplarımız bizleri çok üzüyor. Bu noktada çeşitli sivil toplum örgütleri terörü kınayan, terörü lanetleyen açıklamalar yaptılar.
Bu açıklamalardan biri de BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur’un açıklamasıydı. Onur, şunları söyledi: 
“Suruç’ta vatandaşlarımızın öldürülmesiyle başlayan, daha sonra askerlerimize, polislerimize ve güvenlik güçlerimize karşı yapılan saldırıların acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz.
Son günlerde yurdumuzun çeşitli bölgelerinde yaşanan, birlik, beraberlik ve ülkemizin huzuruna yönelik düzenlenen terör saldırılarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz.
Türk Milletinin ve Devletinin gücü ve sabrı hiçbir şekilde sınanmaya kalkışılmamalıdır. Ülkemizin huzuru ve istikrarına, demokrasimize, 78 milyonun kardeşliğine yönelik yapılan saldırıların amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

Büyükşehir’den bitkisel atık

Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir girişimde bulundu. Bilindiği gibi  1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği gerçeğinden hareketle bitkisel atık yağları toplamak için kampanya başlatıldı. 
Bu kapsamda 11 ilçede 40 farklı noktaya konulan bitkisel atık yağ toplama makineleri ile atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçilirken, aynı zamanda yağların biyodizele dönüşümüyle ekonomiye katkı sağlanmış olacak.
İlk etapta alınan 40 adet atık bitkisel yağ toplama makinesi Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Gemlik, Kestel, Gürsu, Orhangazi ve Büyükorhan ilçelerinde BUSMEK kurs merkezleri, muhtarlıklar, kültür ve sanat merkezleri, ilçe belediye hizmet binaları gibi halkın kolay ulaşabileceği noktalara yerleştirildi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.