Hava Durumu

Kantarın kaçan topuzu ve bıçak sırtı

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2016 00:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 00:52
Yüreğinde biraz demokrasi tutkusu olan her aklıselimin ortak düşüncesi siyaset alanının genişletilmesidir. Genişletilen bu alan içindeki siyasi bağlamda çeşitliliğin ve renkliliğin artması özünde toplumun her kesiminin siyasi arena içinde temsili anlamına gelir.
Bu gelişmiş demokrasilerde büyük önem taşır. Bilindiği gibi gerçek demokrasi çoğunluğa rağmen her bağlamdaki (etnik, dinsel, mezhebi, cinsi v.d) azınlığın tüm vatandaşlık haklarının korunduğu bir sistemdir. 
Kuşkusuz siyaset alanının genişlemesine bağlı olarak bu alanda faaliyet gösteren siyasilerin de omuzlarına ciddi sorumluluklar biner. Bu önemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun en önemli tarafı özünde siyasetle örtüşmese de objektif bakabilme, algılayabilme ve yorumlayabilme yeteneğinin kullanılmasıdır. 



Bu olmayıp, genişleyen siyaset alanı içinde siyasetin veya başka amaçların stratejisi olarak toplumu geren, kutuplaştıran söylemler demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri olan siyasi alanın genişlemesine yönelik negatif müdahalelere ortam yaratır. 
Burada önemli olan gerilen telin koparılmamasıdır. Eskilerin deyimiyle kantarın topuzunu kaçırmamak ve sürekli bıçak sırtında yaşamamak gerekir.
Böyle ortamlar sadece bu ülkenin aleyhine çalışanların ekmeğine yağ sürer.
Herkes siyasi bir kimlik kazanabilir ama siyaset yapmak ciddi ve sorumluluk isteyen bir iştir. Herkesin harcı değildir.

TEGV’den Vali Küçük ziyareti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü  Mete Meleksoy, Bursa Valisi İzzetin Küçük’ü ziyaret ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Vakfın Bursa Öğrenim Birimi Sorumlusu Selma Göksel Şahin ve Vakıf gönüllüsü Münire Çoban’ın da hazır bulunduğu TEGV heyetini makamında kabul eden Vali Küçük, destek sözü verdi.

Kız Ada Tapınağı



Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü, Bursa Müzeler Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile önemli bir arkeolojik çalışma yürütülüyor. 
Bu çalışma Gölyazı’daki Apollonia Antik Kent  kazı ve araştırmalarını kapsıyor. Gölyazı’da, Nekropol-eski mezarlık alanı ve Kız Ada Tapınağı’nda süren çalışmalar hakkında Kazı Evi Yerleşkesi’nde bir toplantı düzenlendi.
Toplantıda  Müzeler Müdürü Ali Sinan Özbey yeni kazı projeleri hakkında, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin de arkeolojik çalışmaların turizm potansiyeline etkisi hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.