Hava Durumu

Kalite sempozyumunun ardından

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 07:39
Sempozyumun son günü sabah yapılan ve UÜ’den Prof.Dr.Zeynep Kahveci’nin yönettiği Hayat Sende Gençlik Akademisi Kurucusu Abdullah Oskay ve Derlemeci, Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Eğitim’de Sürdürülebilir Mükemmellik ile başladı.
Bu iki genç insanın yaptıklarını dinlemek beni çok mutlu etti. Bu ülkenin    gençliği ile ilgili umutlarımı güçlendirdi.
Yaşam Kalitesi panelinde ise iki ustayı Göksel Kortay ve Haldun Dormen’i izledik. Büyük usta Haldun Dormen ‘in tiyatromuza kattığı üç büyük değişimi öğrendim.
1955 yılında tiyatro eğitimini tamamladığı Amerika’dan dönen Dormen  büyük değişime imza atıyor.
İlki suflörlüğü kaldırıyor. İkincisi o güne kadar olmayan kostüm mekanizmasını devreye sokuyor. (Eskiden herkes evinden getirirmiş). Son olarak da son sahnede kalan oyuncuların seyircileri selamlaması yerine herkesin selamlamasını başlatıyor. (Eskiden rolü biten çekip,gidermiş).
Evet, Dormen ve Kortay’ı dinlemek çok keyifliydi. İki ustaya saygıyla diyorum.

Kimler vardı?

Mükemmellik ödülü törenine katılanlar arasında siyasiler de vardı.
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Lale Karabıyık, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Yıldız da  vardı.

Mükemmelik Ödülleri sahiplerinde

Almira Otel’de iki gündür devam eden 14. Bursa Kalite ve Başarı Sempozyumu, cumartesi akşamı düzenlenen Bursa Mükemmellik Ödülleri ile sona erdi.
Törende kamu alanında  İlhan Parseker Meslek Lisesi teşvik ödülü, özel sektör alanında ise Doğu Pres Başarı Ödülü ve Bürosit de büyük ödüle layık görüldü.
Bu uzun ve yorucu süreci yaşadıkları için öncelikle bu 3 firmayı kutluyorum.  
Bu arada Mustafa Bozbey’in selfie’sine de yakalandık.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.