Hava Durumu

Kalite Günleri başladı

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2015 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2015 07:55
Kalite Günleri başladı. Türk Standartları Enstitüsü İl Koordinatörlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak etkinliğine rekor katılım var.
Eğitimlerde 12-23 Ocak tarihleri arasındaki eğitime, 2 bin 500 civarı katılımla, 2 hafta boyunca, 70 lokasyonda 70'ten fazla eğitimle gerçekleştiriliyor.
“Kalite Günleri” etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman, kalitenin her alanda öncü ve belirleyici konuma gelmesi için çalıştıklarını ve böylece Bursa, Bilecik, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale olmak üzere bölgede eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi. 
TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman çalışmalarla ilgili şöyle dedi:
 “Öncelikle BTSO olmak üzere, TSE olarak bizlere salonlarını açan ve her türlü desteğini yanımızda hissettiğimiz kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. 
TSE Başkanımız Sn. Hulusi Şentürk’ün çizmiş olduğu vizyonla birlikte bölgemizde kalitenin değerini artırmak temel görevlerimizden biridir.”
“Kalite Günleri” programı kapsamında “Kalite Yönetim Sistemi”de anlatılıyor.
Bu sistem kuruluşlarda kalite anlayışının gelişimini, kârın, verimliliğin ve pazar payının artmasını, maliyetlerin azalmasını, etkin bir yönetimi, tüm faaliyetlerde izleme ve kontrolü sağlamakta.
“Kalite Yönetim Sistemi”nin anlatıldığına dikkat çeken Mustafa Karaman, “Enstitümüz, gerek kuruluşlarda yönetim sistemleri kurulması ve personelin yetişmesi aşamalarında vermiş olduğu eğitim desteği ile gerekse belgelendirme ve sonrasında yapmış olduğu denetimler ile ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlarda kalite altyapısının yaygınlaşması için hizmet veriyor” diye konuştu.
Eğitim programlarıyla birlikte ayrıca, 16 ve 23 Ocak tarihlerinde de, BTSO’nun ev sahipliğinde, katılımın ücretsiz olacağı, “Kalite Zirvesi” gerçekleştirilecek.
Bilindiği gibi uluslararası geçerliğe sahip sertifikalı eğitimler TSE Yönetimi tarafından yüzde 65 oranında indirim yapıldı. Karaman, bunun BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ile yaptığı görüşme ile gerçekleştiğini dile getirdi.

BOSB’de Akıllı Şebeke

Bursa Organize Sanayi Bölgesi artık Akıllı Şebeke ile yönetilecek.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Enerji Verimliliği Derneği ve Yıldırım Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan BOSB Smart Grid Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bayrak, “BOSB Smart Grid Projesi ile bölgemizde, elektrik, doğal gaz ve su kullanım miktarı anlık olarak analiz edilebilecek, bununla birlikte şebekede oluşan arıza, sızıntı ve kesintiler tespit edilecek, kayıp-kaçağın önüne geçilecektir” dedi. 

Balkantürk Üniversitesi 

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, Bursa’ya yeni bir vakıf üniversitesi  için yoğun biçimde çalışıyor.
BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, üniversite için eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile bir araya geldi.
Bilindiği gibi BALKANTÜRK Üniversitesi Mudanya’ya bağlı Mürsel Mahallesi’ndeki 65 dönümlük hazine arazisine kurulması planlanıyor.
 BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin hedeflerinin eğitimin her alanında öğrencilere ulaşmak olduğunu bunun için çalıştıklarını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.