Hava Durumu

Kadınımızın seçme ve seçilme hakkı

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2014 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 07:31
TBMM yapılan yasal değişikliklerle 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına “seçme ve seçilme hakkı” tanındı. Bu hak Fransa’da 1944, İtalya’da 1948, İsviçre’de 1972 yılında tanınmıştı. 
Kadınların belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkı ise 3 Nisan 1930’da Belediye Kanunu’nun kabul edilmesiyle tanınmıştı.
Bursa özelinde ise 14 Kasım 1934 tarihinde Bursa Belediye Başkan Yardımcılığına ilk kez bir kadın getirildi. Zehra Budunç bir eğitimciydi. Zehra Hanım 1946 yılında Bursa milletvekili olarak CHP’den TBMM’ye seçildi.
Gün geçmiyor ki kadınlarımız töre cinayetleri, çocuk gelinler ve kadına şiddetle gündeme geliyor. Fıtrat konusunda ise bir şey söylemek istemiyorum.
Evet, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıldönümü nedeniyle BALKANSİAD, BUİKAD ve Bursa Kadın Girişimciler İl Kurulu tarafından düzenlenen toplantı, dün BTSO salonunda yapıldı. 
Bursa  Milletvekili Sena Kaleli ve İstanbul Milletvekili / Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanvekili Binnaz Toprak ile birlikte Başkent Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kadın- Erkek Eşitlik Birimi Sorumlusu Dr. Pelin Feymi, Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez Canik ve Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz bu önemli toplantının konuşmacılarıydı. 

Turizmde önemli buluşma

Bursa turizm açısından yarın önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Bu buluşmada turizm sektörüne yönelik hizmet veren Havayolu Şirketleri ve Otelleri ile seyahat acenteleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Bayezid Salonu’nda saat 10.30’da bir araya geliyor.
TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu’nun organizasyonunda toplantıda Havayolu Şirketleri, Oteller ve seyahat acenteleri ile online işlem yapan kurum yöneticileri arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.
Yurtdışından da tur operatörlerinin davet edildiği bu buluşmaya, Kuveyt Katar, Lübnan başta olmak üzere 20’nin üzerinde yurtdışı turizm acentası bu özel günde ikili görüşmelere katılmak üzere Bursa’da olacak. 
Toplantıya Güney Marmara bölgesindeki 200’ü aşkın seyahat acentesi davetli. Özünde bu toplantı bir bağlamda da Bursa’nın tanıtımına yönelik  önemli bir etkinlik.

Akkılıç Kütüphanesi 7 yaşında

Bir Bursa aydını Yılmaz Akkılıç’ın bağışlarıyla, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından hayata geçirilen Akkılıç Kütüphanesi 7. yaşını kutluyor.
Akkılıç Kütüphanesi’nin 7. yaşı için düzenlenecek etkinlik pazartesi günü saat 19:00’da kütüphanede gerçekleştirilecek.
Akkılıç Kütüphanesi 7 yıl boyunca kentimize katma değer yaratan çok sayıdaki etkinliğe imza attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.