Hava Durumu

İrgil: İnsanlar bıkkın ve yılgın

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2015 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2015 08:32
CHP Bursa ikinci sıra milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, çalışmalarına yoğun biçimde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Dr. İrgil, ASTV’nin konuğuydu.
İrgil, Bursa’yı karış karış dolaşarak çalıştıklarını ve halkın iktidar partisine karşı olumsuz olduğunu belirterek şunları söylüyor:
“Bursa’da kesinlikle büyük bir değişim var çünkü insanlar bıkkın ve yılgın. Büyükşehir yasasından dolayı köy tüzel kişiliklerinin neredeyse yok edilmesi, köy muhtarlarının yetkisiz kılınması, özellikle de köy mallarına el konulması, meraların, arazilerin büyükşehir ve diğer belediyeler tarafından sahiplenilmesi ve ardından da bir bölümünün satılması. 
Köylüler kendi dükkanlarında kiracı konumuna düştü. Köy camisinin çeşmesi kırılsa bunu kendi güçleriyle yaptıracak güçleri kalmadı. Tabii böyle olunca bu güç ve imkan azalınca köyden göç de artıyor. Bu da köydeki sosyal hayatın sona ermesi demek. 
O yüzden Büyükşehir Yasası’nın iptal edilerek geri döndürülmesi lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk işlerinden bir tanesi, zaten Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu, köylerin ve beldelerin tekrar kendi varlıklarına, kendi tüzel kişiliklerine kavuşturulması olacaktır.”

Müezzinoğlu’ndan, Gençoğlu ziyareti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu’nu ziyaret etti.
Bugün bünyesinde 36 ilde, 165 dernek ve 9 federasyonu bulunan ülkemizin Balkanlar nezdinde en büyük sivil toplum örgütü olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı Gençoğlu,  Balkan göçmenlerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyerek çözüme kavuşturan Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakan ile tüm Bursa milletvekillerine minnet ile şükranlarını sundu.
Ziyarette  Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Sabri Mutlu da hazır bulundu.

Sütaş’ı kutluyorum

Reklam dünyasının en saygın ödülleri Effie Ödülleri. Bu noktada Sütaş, Bursa’ya büyük bir ödül getirdi.
Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından düzenlenen “7. Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması” sonucunda Sütaş, Labne reklamı ile “Temel Gıda” kategorisinde Gümüş Effie , “Buzdolabı Atıştırmalıkları” kategorisinde de Büyümix reklamı ile Bronz Effie’nin sahibi oldu.
Yarışmada 33 kategoride 226 pazarlama ve reklam kampanyası yarıştı.
İlk kez 1968 yılında Amerika’da, reklamların etkinliğini ve başarısını ölçmek ve ödüllendirmek üzere başlatılan Effie Ödülleri, günümüzde 40 ülkede, veriliyor.
Effie jürisi, sadece reklamdaki yaratıcılığı değil reklamın harcanan bütçeye göre yarattığı etkiyi, reklamın amacına hizmet edip etmediğini sorguluyor ve değerlendiriyor.
Sütaş’ı kutluyorum.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.