Hava Durumu

İpekyolu Müzeler Birliği

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2015 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.09.2015 09:19
Bursa önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu,  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılıyordu.
Bu etkinliğe 28 ülkenin, 43 şehrinden 114 belediye başkanı ve temsilci katıldı.
Toplantı sonunda imzalanan 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu deklarasyonunda, Bursa’nın önerisiyle İpekyolu Müzeler Birliği kurulmasına karar verildi. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Vatandaşları Örgütü (World Citizens Organization – WCO) tarafından düzenlenen forumda, tarihi ticaret, kültür ve medeniyet yolu üzerinde yer alan şehirler arasında işbirliğinin güçlendirilmesinin yanında İpek Yolu ruhunun gelecek kuşaklara aktarılması anlamında da önemli deklarasyona imza atıldı. 
Foruma katılan belediye başkanları daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Muradiye Külliyesi’ni gezdi. Ressam Şefik Bursalı galerisinin anı duvarına 10. İpek- yolu Belediye Başkanları Forumu plaketi çakan heyet, daha sonra barış dilekleriyle gökyüzüne güvercin uçurdu. 

Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel

Müzik Festivali Balat Ormanı’nda yapılıyor. Festivale katılanlar Tohum Kütüphanesi’ne de bağışta bulunuyor. 
Nilüfer Belediyesi’nin “ Dünyayı sev, geyiği öp festivale gel” sloganıyla düzenlediği  ve 25 grubun yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali 4 Eylül Cuma günü başladı. Katılımcılar cuma gününden itibaren  kamp alanına akın ederek  çadırlarını kurdu. 
Festivalde 100’ü gönüllü 1000’e yakın profesyonel ekip görev aldı.  Festivale 3 günde 60 bin izleyicinin katılması bekleniyor. Festivalin bir diğer özelliği de  fastfood ürünler yerine  Nilüfer’deki kadın dernekleri işbirliğiyle kurulan stantlarda  yerel lezzetlerin sunulması.

Eski Mudanya Yolu

Bademli girişinden devam eden eski Mudanya Yolu gerçekten çok bozuk bir yoldur. Bu yolda Bursa Büyükşehir Belediyesi bir takım iyileştirme çalışmaları yaptı. Ama bu yolun tamamını kapsamadı. Asfalt tamamlanacak diye beklerken bu sefer bir iletişim şirketi yeraltına optik kablo döşemeye başladı. 
Özünde asfalt kesilip, kablolar yeraltına alınıyor ve sözde asfalt eski haline getiriliyordu.
Bu şirketin adını şimdi yazmıyorum. 
Ama buradan o şirketin yetkililerine sesleniyorum. 
Birgün Allah rızası için Bademli girişinden girip, eski Mudanya Yolu’ndan Mudanya Devlet Hastanesi’nin oraya  çıkın ve oraları ne hale getirdiğinize bir bakın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.