Hava Durumu

İngiltere gidiyorum, deyince

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2016 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 04:40
İngiltere’de düzenlenen Brexit referandumunda sandıktan yüzde 51,9 “hayır” oyunun çıkması ve ardından Başbakan David Cameron’un istifa etmesi bir anda dünyayı ve ekonomiyi karıştırdı. Dolar hemen harekete geçerek aldı başına gitti.
Özünde temel sorun İngiltere iş dünyasına Avrupa Birliği normlarına göre hareket etmek, dar geliyordu. Avrupa Birliği Projesi’nin bir medeniyet projesi olduğuna inanan kesim yüksek. 
Özellikle metropolitan yerlerde yaşayan genç nüfus ise oylarını AB’de kalmaktan yana kullandı ama İngiliz toplumu yaşlı bir toplum.



Burada Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi Projesi özünde barış içinde yaşanan periyodun en önemli katalizörüydü.
Kuşkusuz İngiltere, ben çıkıyorum, deyince kolay kolay çıkamıyor. Anlaşmaya göre İngiltere AB’den nasıl çıkacak, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek sorularının cevapları anlaşmalarda yazılı.
Önce birlik bunu oylayacak. Bakalım bu süreçte ne gibi değişim rüzgarları esecek? Bir bakarsınız Euro kullanlarda benzer referandumlar başlar.

Kent Diyalogları


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ve küratörlüğünü Kamil Fırat’ın üstlendiği BursaFotoFest kapsamında “Kent Diyalogları” temalı fotoğraf yarışması yapılıyor. 
Fotoğraf tutkunları www.bursaphotofest.org adresi üzerinden başvurabiliyor. Son katılım 19 Ekim.    

Fransa’nın istediği oldu




AB’nin temelleri 1951 yılında Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda’nın imzaladığı Paris Antlaşmasıyla kurulan Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu ve 1957 yılında imzalanan Roma Antlaşmasıyla kurulan Avrupa Ekonomik Topluluğu  ile atıldı.
İngiltere 1961 ‘de AB’ye başvurdu. Fransa karşı çıktı. İngiltere 1967 yılında tekrar başvurdu yine reddedildi. De Gaulle sonrası, İngiltere 1973’te AB’ye üye oldu. 
Sonuçta Fransa kazandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.