Hava Durumu

iMO’nun 60. yıl balosu

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2014 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 09:11
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, TMMOB’un kuruluşunun 60. yılını Crowne Plaza’da düzenlediği bir balo ile kutladı.
Bu baloda meslekte 60., 40. ve 25. yılını kutlayanlara da plaket verildi.
Meslekte 60. yılını kutlayan 1954 mezunu Sevim Akyazı, plaketini TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız’dan aldı.
Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız gecede yaptığı konuşmada bugüne kadar odaya hizmet verenlere teşekkür etti ve ardından özetle şunları söyledi:
“60. yaşını kutlayan bu büyük ailenin genç yöneticileri olarak, değerli üyelerimizin, kentimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye devam ediyoruz. Uzun yıllardır Nilüfer Belediyesi ile yürüttüğümüz mesleki denetimi içeren Sağlıklı Kentler Projemizin benzerini Mudanya Belediyemiz ile de hayata geçirmek için çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca 8-10 Mayıs tarihleri arasında İMO Bursa Şubesi olarak 3. Köprüler ve Viyadükler Sempozyumu’na ev sahipliği yapacağız.”

MMO’da eğitimlere devam

Eğitim daha doğru bir deyimle yaşam boyu eğitim gelişmiş ve gelişmeye odaklı insanın vazgeçilmesi. 
Bu kapsamda TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi  3 aylık bir program yaptı. Burada 115 genç mühendis ücretsiz olarak çeşitli alanlarda eğitim alıyor.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart bir süredir sürdürülen eğitim çalışmaları hakkında şunları söyledi:
“TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak 3 aylık bir eğitim planı ortaya koyduk. Burada 29 alanda hem teknik eğitim, hem de kişisel gelişime yönelik eğitimleri düzenli olarak sürdürüyoruz. Eğitimlerimize 115 genç mühendisimiz katılıyor. Geçtiğimiz haftada eğitimimizi de kişisel gelişim kapsamında  Semra Kozanlı hocamızdan aldık. Eğitimlerimiz devam edecek.”

ÇEK 3 Mart Azizoğlu ve kooperatifçilik

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu ‘ndaki konferans sırasında okulun Kooperatifçilik Kulübü öğrencileri yaptığı çalışmaları bir stantta sergiledi.
Konferans sonrası konuşmacılar Mustafa Gazalcı, Ünal Örnek ve Prof.Dr.Ayhan Çıkın ile ÇEK yöneticileri bu standı ziyaret edip, stanttaki öğrencilerle fotoğraf çektirdiler.

21 Aralık Kooperatifçilik Günü

Dünyada ilk kooperatif 21 Aralık 1844 tarihinde İngiltere’de kuruldu. Ülkemizde ise Mithat Paşa tarafından  1863 yılında kurulan Memleket Sandığı ilk kooperatifimiz oldu.
Cumhuriyet döneminde ise Atatürk tarafından ilk Tarım Kredi Kooperatifi olarak Silifke’nin birkaç köyünün içinde olduğu Tekirçiftliği köyünde 30 Haziran 1936’da açıldı.
Her yıl 21 Aralık günü Dünya Kooperatifçilik Günü olarak kutlanır.
Bu kapsamda ülkemizin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu konferans salonunda “Eğitim Kooperatifçiliği” konusunda bir panel düzenledi. 
Bu panele Eğitimci-Yazar ve eski milletvekili Mustafa Gazalcı, Orkoop Dış İlişkiler Koordinatörü Ünal Örnek ve Prof.Dr.Ayhan Çıkın katıldı.
Panelde kooperatifçilik ve eğitim kooperatifçiliği çeşitli yönleriyle tartışıldı.
Panelin açılış konuşmasını ise ÇEK Başkanı Ali Arabacı yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.