Hava Durumu

İdeoloji, kitle ve AK Parti

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2014 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2014 08:16

Gerek ülkemizde, gerekse gelişmiş ülkelere göz attığımızda iktidarda olan partilerin ağırlıklı olarak ideoloji değil, kitle partisi olduğunu görmekteyiz.
Bunun kuşkusuz uç örnekleri de vardır, onları tenzih ediyorum.
Demokrat Parti’den, ANAP’a, ondan AK Parti’ye kadar geniş bir yelpaze içinde tek başına iktidar olan partilerin genel söylemleri hep kitle partisi konumunda olmuştur.
AK Parti öncesi onun dönüştüğü temel kökleri olan Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ve Fazilet Partisi ağırlık olarak ideolojik söylemlerle ortaya çıkmaktaydı.
AK Parti dönüşümünün içinde ilk kez bu sorunu  kitle partisine dönüşerek ve  algıyı pekiştirerek, kitle partisi söylemleriyle çözdü.
Bu çözüm sonunda onun 10 yılı aşkın bir süredir iktidarını getirdi.
İşte, bu konuyu iyi analiz etmek gerekiyor. İdeolojik kökenli bir partinin dönüşümü ciddi bir iştir, başka partilerden birkaç aday göstermekle olmaz.

Erdemir: “Gül veto etmeli”

5651 sayılı İnternet Kanunu 2007 yılında yürürlüğe girmişti.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ahmet Yıldırım-Türkiye davasına ilişkin 18 Aralık 2012 tarihli kararıyla 5651 sayılı kanunu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı bulmuştu.
Şimdi gündemdeki internet yasası ile ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir bir açıklama yaptı. Erdemir özetle şöyle dedi:
“Ne yazık ki AKP Hükümeti, AİHM kararını görmezden gelmiş ve torba yasayla Türkiye’deki internet özgürlüklerini daha da kısıtlamıştır. Bugün buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e bir çağrıda bulunuyorum. Toplumun geniş kesimlerinin ortak beklentisi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yasayı veto etmesidir.”

BYK’dan İznik gezisi

Bursa Yelken Kulübü 22 Şubat Cumartesi  İznik Gölü ve tarihi kalıntılarına “fotoğraf pratik eğitim ve çekimi” için günü birlik gezi düzenliyor .
Geziye katılmak isteyen tüm fotoğrafseverlerin fotoğraf malzemeleri ile birlikte, Bursa Yelken Kulübü önünde saat  09:00’da hazır olması gerekiyor.
Gezide pratikte “Işık ,Kompozisyon, Pozlama, Enstantane,Pratik Makine ayarlarının eğitimi” de verilecek.
Geziye katılım için Bursa Yelken Kulübü’nde başvurulacak mail adresi şöyle:
“bursayelkenfoto@gmail.com”

Sağlık Turizmi Çalıştayı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, bugün yapılıyor.
Saat 09.30-17.30 saatleri arasında, Almira Otel’de gerçekleştirilecek olan çalıştayın açılış konuşmalarını Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş yapacak.
Çalıştayda Sağlık Turizmi Master Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar anlatılacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.