Hava Durumu

İbrahim Burkay ve BTSO üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2015 08:06
Akan zaman içinde insanlar belli pozisyonlara sahip oluyor. Daha sonra o pozisyonlara başka insanlar geliyor. Önemli olan bulunduğunuz pozisyonda evrensel söylemlerle, tarihin eski sayfalarına bir not düşebilmek.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay yola çıktığı ilk günden itibaren alışık olunmadık bir profil sergilemekte. Daha adaylığı sürecinde ortaya koyduğu 16 makro proje ile bizleri şaşırtmıştı. Ama bunları birer birer hayata geçiriyor.
İbrahim Burkay’ın tarzını ve vizyonunu önemsiyorum. Çünkü o Bursa için önemli bir şey yapıyor. Bu Bursa’nın DNA’sına yapışmış bazı olumsuz paradigmaları kırmakla başlıyor. Bursalılar’ın temel eksikliğinden birisi çevrelerinde dile getirilen fikirlere ve söylemlere içeriği ile değil de kimin söylediğiyle bakılması. Ve “bizim oğlan” mantığı ile algılanması.
İşte bu noktada İbrahim Burkay devreye girerek Bursa’daki bu paradigmayı yıkmaya çalışıyor. 
O özetle şöyle düşünüyor:
“Bursa Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri. Artık Bursa’nın katma değerli ve yüksek teknolojili ürün yapma ve bunları ihraç etme vakti gelmiş de, geçiyor bile. Bursa’da her şeyi yaparız. Bursalılar her şeyi yapmaya kadirdir.”
İbrahim Burkay bu bağlamda kenti şu sözlerle motive ediyor:
“Burası Bursa. İz bırakanların kenti. Çünkü burası tasarım ve inovasyonun başkenti.”
Bu vizyon ve inanç ile İbrahim Burkay birer birer hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 
BTSO Başkanı İbrahim Burkay yola koyulduğunda genel amacını şöyle açıklamıştı:
“Amacımız Bursa’yı tarihi ve kültürel mirası ile güçlü sanayisinden beslenerek ArGe, inovasyon, tasarım desteğiyle yaratıcılık ve cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bu çerçevede Bursa’ya inovatif ve tasarım odaklı bir kimlik oluşturulmalı.”
Bu sabah BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve sponsorlar ile birlikte bir basın toplantısı düzenliyor. Bu toplantıda Burkay “Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları”nın tanıtımını yapacak.
“Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları” ana başlığı altında Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor, Otomotiv Ar Ge Proje Pazarı, Eskişehir Animasyon Festivali, Ev Tekstil Tasarım Yarışması, Fashion Night, Tekstil Ar Ge Proje Pazarı, TEB Tasarım Zirvesi, Ev Stil Fuarı, Bilim Şenliği, Otomotiv Tasarım Yarışması gibi büyük etkinliklere imza atılacak.
Bu gerçekten Bursa için çok önemli. BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Katkı koyanlara Bursa adına teşekkür ediyorum.
Bursa büyüktür ve Bursa her şeyi yapabilir. Yeter ki önü açılsın ve Bursalılar’a güvenilsin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.