Hava Durumu

Her şeyin özü öğretmendir

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 07:54
“Geleceğin gençlerini yetiştirme” konusu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlediği panelde tartışıldı.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ulviye Özer’in yaptığı panele Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Şimşek ile Prof. Dr. Bozkurt Güvenç katıldı.
Prof. Dr. Şimşek, Türk eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ve buradan çıkış yolları üzerinde dururken, 11 yılda 13 kez değiştirilen sisteme vurgu yaptı. Prof. Dr. Şimşek, Türkiye’nin insana yatırım yerine “inşaata yatırımdan vazgeçmesi” gerektiğinin altını çizdi.
Prof. Dr. Bozkurt Güvenç de, amacı kültür vermek olan eğitimde, yasa ve ilkeler yerine parti programlarının esas alındığına değindi. Prof. Dr. Güvenç, “Kimse öğretmen olmak istemiyor. Kore en başarılı yüzde 5’i öğretmen yapıyor, biz ise en sona kalan yüzde 10-20’yi eğitim fakültelerine alıyoruz. İşin merkezi öğretmendir. Akıllı tahtalarla değil, akıllı öğretmenlerimizle bu iş çözülür” dedi.
Panel sonrası Prof.Dr. Şimşek ve Prof.Dr. Güvenç ile Divan Otel’de yemekte birlikte olduk. Yemeğe ise Prof.Dr. Bozkurt Güvenç Hoca’nın “Erkekler bir şeyi öldüresiye, kadınlar ise oldurasıya yaparlar” sözü damga vurdu.
Prof.Dr. Bozkurt Güvenç dün de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde Kentlilik Bilinci üzerine bir konferans verdi.

Toplum Liderleri  ve Rotary

Uludağ Üniversitesi ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Kulüpleri “Toplum Liderleri Geliyor” isimli bir proje başlattı.
Bursa, Bademli, Demirtaş, Gökdere, Gemlik ve Muradiye Rotary Kulüplerinin ortaklaşa yürüttüğü projede öğretmen adayları önceki akşam Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Geleceğin gençlerini yetiştirme” konulu panelde Prof.     Dr. Hasan Şimşek ile Prof. Dr. Bozkurt  Güvenç’in eğitim konusundaki görüşlerini dinlediler.
Bilindiği gibi öğretmenler, çocuğun kişiliğinin gelişimi noktasındaki en önemli liderler.

5. Ev Tekstili Tasarım Yarışması

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğiyle düzenlenen ve üniversiteli genç tasarımcıları ev tekstili sektörü ile tanıştırmayı amaçlayan “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması” maratonunun startı verildi.
Bu çerçevede üniversite tanıtım turları başladı. 18 Kasım’da da Uludağ Üniversitesi’nde yarışmanın tanıtımı yapılacak. 
Yarışmada, yatak, banyo, perde ve koltuk ana başlıklarında tasarımlar yarışacak. 
Ev Tekstili Tasarım Yarışmasına katılacak adaylar, başvurularını 25 Şubat 2015 tarihine kadar yapabilecek.

Yeşil Şehirler Zirvesi

Yeşil Şehirler Zirvesi, 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde Bursa’da Merinos Kültür Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Zirve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla yapılacak.
Etkinliğin ana teması “Şehirlerin İtibarı” olarak belirlenmiştir. 
Yeşil Şehirler Zirvesi’ne başkanlığını Orhan Samast’ın yaptığı İtibar Yönetimi Enstitüsü de destek verecek.
Zirvede Yeşil Şehirler, Şehirlerin itibarı, Yeşil Enerji, Yeşil Teknolojiler, Sürdürülebilirlik, Yeşil Dönüşüm, Yeşil Sorumluluk, Yeşil Ekonomi gibi çok sayıda oturum yer alacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.