Hava Durumu

Her fidan bir can, Bursa’ya yeni orman

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2015 08:23
Bir süre önce yaşadığımız Mudanya Göynüklü ve çevresindeki orman yangını hepimizi çok üzmüştü. Bu konu ile ilgili olarak Bursa Valisi Münir Karaloğlu “Her fidan bir can, Bursa’ya yeni bir orman” sloganıyla bir kampanya başlatmıştı.
Bu kampanyaya çeşitli STK’lar destek vereceklerini açıkladılar. Geçenlerde Münir Karaloğlu bu konu ile ilgili olarak bir toplantı düzenledi ve STK başkanları ile bir araya geldi. Karaloğlu o gün toplantıya şu sözlerle başladı:
“Öncelikle söyleyeyim, ben sizden para istemiyorum. Sadece bu etkinliğe başlayacağımız tarihte hepinizin orada olarak konuya verdiğiniz desteği göstermenizi istiyorum.”
Dikim kampanyasının ilk etabı  bugün başlıyor. Kademeli olarak tüm alanın ağaçlandırma işlemleri 2016 ilkbaharına kadar bitecek. 
Bugünkü dikime Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. 
Vali Karaloğlu ayrıca Mudanya’daki orman alanının bir kısmına da Şehit Yarbay İlker Çelikcan ismi verileceğini söyledi.

***

BTSO’dan sağlam KOBİ eğitimi

BTSO Akademi kapsamında, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile “Sağlam KOBİ, Afete Dirençli Şehirler” eğitim programları gerçekleştirildi. Katılım yüksekti.
Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “Afet acil yardım planlama bilincini tüm çalışanlarımıza kazandırmalıyız” dedi.

***

MESS 56 yaşında

Ülkemizdeki ilk işveren sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 56 yıl önce 14 Ekim 1959 tarihinde  kuruldu.
MESS üye şirketleri Türkiye ihracatının % 18’ini, sanayi kesiminin cirosunun % 45’ten fazlasını, cari fiyatlarla GSYH’nın % 7’sini, metal sanayindeki istihdamın % 11’ini gerçekleştiriyor.
Son grevleri MESS öngöremedi ve iyi yönetemedi. Sanıyorum MESS’in her açıdan bir yenilenmeye gereksinimi var.
Grevsiz yıllara.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.